Cum să te motivezi să mergi la sală, să faci mai mult sport

De câte ori ai găsit motive pentru a nu te duce la sală? De câte ori ai renunţat la dietă şi antrenament chiar dacă îţi propuseseşi obiective realizabile? Ne pierdem deseori motivaţia fie pentru că rezultatele dorite se lasă prea mult aşteptate, fie pentru că obosim sau ne plictisim de rutina zilnică.
27.02.2015
Cum să te motivezi să mergi la sală, să faci mai mult sport

Ne apropiem cu paşi repezi de sezonul cald, iar acesta este un moment propice pentru a ne reînnoi abonamentul la sală pentru cei care au abandonat obiectivul de a fi sănătoşi şi de a arăta bine.

Florin Neby, antrenorul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Antena 1 ne explică cum putem obţine rezultate maxime din antrenamentele noastre.

”De câte ori ai găsit motive pentru a nu te duce la sală? De câte ori ai renunţat la dietă şi antrenament chiar dacă îţi propuseseşi obiective realizabile? Ne pierdem deseori motivaţia fie pentru că rezultatele dorite se lasă prea mult aşteptate, fie pentru că obosim sau ne plictisim de rutina zilnică. Oricare ar fi scopurile tale în sala de sport, este important să găseşti determinarea de a lucra la parametri maximi în fiecare zi de antrenament”, a scris fostul campion mondial şi european la gimnastică pe blogul său: www.florinneby.ro .

Iată care sunt câteva dintre cele mai importante tipsuri date de Florin Neby:

1. Stabileşte scopuri şi termene limită. Încearcă să-ţi depaşeşti limitele de fiecare dată când mergi la sală.

2. Fă un pariu cu un prieten. Este posibil să-ţi dai mai mult silinţa ştiind că vei obţine un premiu sau că vei câştiga un pariu. Nu trebuie să fie neapărat ceva ieşit din comun; recompensa poate fi un obiect vestimentar pe care ţi-l doreşti, o cină în oraş sau un bilet la un spectacol.

3. Recompensează-te după antrenamentele grele. După o sesiune intensă la sală, premiază-te cu, un masaj, o carte sau un film bun. Chiar dacă ai muncit din greu, nu te sfătuiesc să dai iama în primul fast- food. Adu-ţi aminte cât de mult te-ai străduit; vrei să compromiţi totul cu un hamburger?

4. Ascultă muzica preferată. Melodiile favorite îţi dau energie şi te motivează să lucrezi mai mult. În plus, acest obicei reduce efortul perceput, astfel că nu vei mai simţi antrenamentul ca pe o obligaţie în faţa trainerului sau ca pe o povară.

Încă  8 sfaturi găseşti aici.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea