Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi!

  • Publicat:
Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi!
Sursa foto: Shutterstock

Un nou spot video destinat promovării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 va rula pe micile ecrane în următoarea perioadă. De data aceasta, mesajul este menit să încurajeze vaccinarea copiilor, nu doar a adulților.

„Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi pentru a se bucura în siguranță de copilărie!” este mesajul noului clip de promovare a vaccinării împotriva COVID-19.

Realizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu sprijinul UNICEF, spotul video se adresează părinților și reprezentanților minorilor, cei peste 12 ani care sunt eligibili pentru vaccinare cu Pfizer sau Moderna.

„Vaccinarea anti-COVID-19 este voluntară, iar decizia de vaccinare a minorilor aparține în totalitate părinților. Acest material se adresează părinților. Dacă părinții ar fi mai responsabili, cu siguranță și copiii lor ar fi mai în siguranță”, spune dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Cel mai mare risc de îmbolnăvire îl au persoanele nevaccinate sau cele care nu s-au vaccinat cu schema completă de vaccinare.

Nu văd niciun motiv pentru care vreun părinte ar alege să nu accepte și acest vaccin pentru protejarea copilului său, mai ales dacă până acum copilul a făcut toate celelalte vaccinuri din schema națională (cele de bebeluș, cele de la 5-6 ani, cel contra cancerului de col uterin/HPV de la 12-15+ ani) sau cele opționale (contra varicelă, meningită, hepatita A, pneumococ etc.).

Vaccinarea salvează vieți. De sute de ani, spune dr. Raluca Zoițanu, medic primar Medicină de familie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân