„Clean Blood” – cât de curat este sângele tău? Testul esențial care depistează bolile hematologice

  • Publicat:
„Clean Blood” - cât de curat este sângele tău? Testul esențial care depistează bolile hematologice
Sursa foto: Shutterstock

Campania „Clean Blood” este parte a unui program dedicat stilului de viață al pacientului oncologic – melanom, cancer de sân, cancer pulmonar, cancere hematologice –, program realizat cu sprijinul mai multor companii farmaceutice.

Multe dintre bolile hematologice sunt asimptomatice, însă, cu ajutorul unei hemoleucograme, o analiză simplă de sânge, orice persoană poate depista cât de sănătos este sângele său.

Hemoleucograma, un test esențial în depistarea bolilor hematologice

Acest test de screening al sângelui este esențial în diagnosticarea bolilor hematologice. Analizarea parametrilor din hemoleucogramă (eritrocite, leucocite, trombocite) ajută la depistarea diverselor boli de organ sau de sistem, de la anemii, la boli hepatice, hipotiroidism sau cancere de sânge, precum leucemii, mieloame și limfoamele.

Hemoleucograma se poate realiza gratuit de către persoanele asigurate în cadrul sistemului național de asigurări de sănătate.

Avem nevoie de doar câteva minute pentru analizele de sânge. Aceste câteva minute ne pot salva viața pentru că multe dintre bolile hematologice sunt asimptomatice. Hemoleucograma completă, profilul lipidic și analizele pentru evaluarea metabolică sunt suficiente pentru a ne verifica starea de sănătate. Mergeți o dată pe an și efectuați-le!

Orice persoană diagnosticată cu aceste afecțiuni are dreptul la o viață lipsită de durere, fără simptome și fără boală – aceasta este viziunea noastră pentru viitor, a declarat Rialda Raduc, Patient Services & Strategy Head Oncology în cadrul unei companii farmaceutice care dezvoltă tratamente pentru leucemie, neoplasme mieloproliferative, trombocitopenie imună primară, mastocitoză sistemică avansată și, mai recent, terapia CAR-T.

Leucemia mieloidă cronică – povestea unei supraviețuitoare

În luna septembrie, pe 22, este Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice, o formă rară de cancer care afectează celulele sângelui. Numărul 22/9 reprezintă mutația genetică a cromozomilor 22 și 9 care conduce la o creștere necontrolată a celulelor albe din sânge.

În 2004 am fost diagnosticată cu o boală rară: Leucemie Mieloidă Cronică. Azi, mă număr printre pacienții norocoși care au câștigat lupta cu cancerul.

Ce înseamnă viața fără LMC? Pentru mine, înseamnă speranță! Speranță pentru toți pacienții care se află sub tratament sau sunt nou diagnosticați. Speranța că această boală nu este incurabilă sau fatală.

În aproape 17 de ani de tratament am învățat cât de fragil, dar și cât de puternic este corpul meu. Pentru mine a contat că pot să duc o viață normală și nu m-am refugiat sub denumirea unui diagnostic dur.

Acum, la 2 ani și 6 luni de când boala mea este controlată fără să mai iau tratament, mă simt mai bine decât oricând. Corpul se reface după tratament. În ultimii 2 ani, am făcut câtva schimbări esențiale: aloc zilnic minimum 40-50 de minute pentru sport, sunt mai atentă la alimentație, pentru că după anii de tratament, stomacul a avut de suferit, povestește Adriana Covaciu, supraviețuitoare LMC și membru fondator al Asociației Imunis.

Campania Clean Blood, în sprijinul persoanelor interesate de un stil de viață mai echilibrat și mai sănătos 

Campania „Clean Blood” de conștientizare a cancerelor hematologice face parte dintr-un amplu proiect de lifestyle inițiat de Asociația Imunis, un proiect care se va desfășura pe parcursul unui an și care pune accentul pe modalitățile de prevenție a cancerelor de sânge, pulmonar, melanom și cancer de sân.

Suntem foarte entuziasmați pentru că am lansat un nou program în cadrul Asociației Imunis, primul program de lifestyle dedicat pacienților și, în același timp, un program de prevenție pentru toate persoanele interesate de un stil de viață mai echilibrat și mai sănătos.

Studiile recente arată faptul că multe persoane nu înțeleg importanța efectuării analizelor de sânge care pot depista în stadiu incipient bolile grave și pot crește ratele de supraviețuire, a declarat Cosmina Grigore, președinte Asociația Imunis.

Dacă ai fost diagnosticat cu un cancer hematologic sau cunoști pe cineva care se confruntă cu această boală și ești interesat să primești ajutor, scrie un e-mail la adresa: [email protected]

„Clean Blood” - cât de curat este sângele tău? Testul esențial care depistează bolile hematologice

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030