Ciocolata, vinovată de apariţia acneei?

Aceia dintre voi care folosesc ciocolata ca înlocuitor pentru sex pot să răsufle uşuraţi. Nu există nici o dovadă cum că acest aliment ar produce acnee. Acneea are legătură mai degrabă cu mecanica hormonilor decât cu preferinţele culinare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ciocolata, vinovată de apariţia acneei?

Aceia dintre voi care folosesc ciocolata ca înlocuitor pentru sex pot să răsufle uşuraţi. Nu există nici o dovadă cum că acest aliment ar produce acnee. Acneea are legătură mai degrabă cu mecanica hormonilor decât cu preferinţele culinare.

S-au făcut, de asemenea, legături între stres şi acnee. Recent, un grup de dermatologi şi-a propus să demonstreze că şi această convingere larg răspândită este tot un mit, dar a constatat contrariul. Studiul lor, efectuat pe 22 de studenţi, a arătat că între stresul emoţional şi gravitatea acneei există o relaţie directă.

Revenind la chestiunea cu ciocolata, specialiştii de la Universitatea Pennsylvania şi Acadamia Navală Americană au demonstrat că respectivul aliment nu provoacă acnee. În cadrul cercetării, experţii au administrat  unor subiecţi batoane de „ciocolată” fără ciocolată în ele, iar unui alt grup batoane cu un conţinut de ciocolată de aproape 10 ori mai ridicat decât al celor mai multe astfel de produse din comerţ.

Rezultatele experimentului nu au evidenţiat diferenţe semnificative în privinţa acneei între cele două grupuri. E probabil ca nici alte alimente grase, interzise, cum sunt cartofii prăjiţi, carnea de porc, chipsurile sau mezelurile să nu provoace temutele coşuri, însă asta nu înseamnă că trebuie să le consumi în exces (alimentele procesate pot avea efecte negative asupra stării de sănătate).

Aşa că bucură-te, relaxează-te şi savurează ciocolata pe care tocmai ai cumpărat-o! Noi îţi recomandăm totuşi să fie ciocolată amăruie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân