Ciocolata, vinovată de apariţia acneei?

Aceia dintre voi care folosesc ciocolata ca înlocuitor pentru sex pot să răsufle uşuraţi. Nu există nici o dovadă cum că acest aliment ar produce acnee. Acneea are legătură mai degrabă cu mecanica hormonilor decât cu preferinţele culinare.
Ciocolata, vinovată de apariţia acneei?

Aceia dintre voi care folosesc ciocolata ca înlocuitor pentru sex pot să răsufle uşuraţi. Nu există nici o dovadă cum că acest aliment ar produce acnee. Acneea are legătură mai degrabă cu mecanica hormonilor decât cu preferinţele culinare.

S-au făcut, de asemenea, legături între stres şi acnee. Recent, un grup de dermatologi şi-a propus să demonstreze că şi această convingere larg răspândită este tot un mit, dar a constatat contrariul. Studiul lor, efectuat pe 22 de studenţi, a arătat că între stresul emoţional şi gravitatea acneei există o relaţie directă.

Revenind la chestiunea cu ciocolata, specialiştii de la Universitatea Pennsylvania şi Acadamia Navală Americană au demonstrat că respectivul aliment nu provoacă acnee. În cadrul cercetării, experţii au administrat  unor subiecţi batoane de „ciocolată” fără ciocolată în ele, iar unui alt grup batoane cu un conţinut de ciocolată de aproape 10 ori mai ridicat decât al celor mai multe astfel de produse din comerţ.

Rezultatele experimentului nu au evidenţiat diferenţe semnificative în privinţa acneei între cele două grupuri. E probabil ca nici alte alimente grase, interzise, cum sunt cartofii prăjiţi, carnea de porc, chipsurile sau mezelurile să nu provoace temutele coşuri, însă asta nu înseamnă că trebuie să le consumi în exces (alimentele procesate pot avea efecte negative asupra stării de sănătate).

Aşa că bucură-te, relaxează-te şi savurează ciocolata pe care tocmai ai cumpărat-o! Noi îţi recomandăm totuşi să fie ciocolată amăruie.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL