Cine aleargă câştigă

Să alergi o oră pe săptămână la vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani înseamnă doar 108 zile din viaţă, însă îţi poate adăuga 5 sau 6 ani la durata de viaţă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cine aleargă câştigă

Să alergi o oră pe săptămână la vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani înseamnă doar 108 zile din viaţă, însă îţi poate adăuga 5 sau 6 ani la durata de viaţă. Potrivit unui nou studiu, alergarea timp de o oră pe săptămână poate mări durata de viaţă cu până la 6 ani.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia că o alergare uşoară este chiar mai bună decât orice alt gen de antrenament dur. Potrivit acestora, alergarea într-un ritm scăzut sau mediu timp de o oră sau două pe săptămână poate mări durata de viaţă a bărbaţilor cu 6,2 ani, iar pe cea a femeilor cu 5,6 ani.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, doctore?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”