Cel mai periculos îndulcitor – suprastimulează neuronii, produce migrene, amețeli, oboseală

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cel mai periculos îndulcitor - suprastimulează neuronii, produce migrene, amețeli, oboseală
Sursa foto: Shutterstock

Cel mai periculos îndulcitor pentru sănătatea noastră este aspartamul sau E 951, susține prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie. 

Profesorul Ciurea spune că acest potențiator de arome sintetic este de 200 de ori mai dulce decât zahărul și poate să suprastimuleze neuronii până la epuizare și distrugere.

Aspartamul, cel mai periculos îndulcitor – ce efecte nocive are?

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, profesorul Ciurea afirmă că E 951 este extrem de nociv pentru sănătatea noastră.

„Aspartamul este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii până la epuizare și distrugere.

Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, spune medicul.

De asemenea, profesorul Ciurea spune că cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală.

„Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru.

E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori la pachet cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, conchide specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic primar neurochirurgie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: