Primul bărbat care s-a vaccinat anti-COVID a murit. Care este cauza decesului

  • Publicat:
Primul bărbat care s-a vaccinat anti-COVID a murit. Care este cauza decesului
Sursa foto: Profimediaimages.ro

Primul bărbat care s-a vaccinat anti-COVID, un britanic pe nume William „Bill” Shakespeare, în vârstă de 81 de ani, a decedat în cursul zilei de joi, 20 mai 2021. El primise în luna decembrie vaccinul anti-COVID de la Pfizer & BioNTech. 

Bărbatul a fost a doua persoană din lume vaccinată anti-COVID cu serul respectiv. Prima persoană vaccinată este o femeie de 91 de ani din Marea Britanie, pe nume Margaret Keenan.

William Shakespeare a murit la Spitalul Universitar Coventry Warwickshire, unde era internat de mai mult timp și unde primise și vaccinul anti–COVID Pfizer.

Trebuie să spun că personalul acestui spital este minunat, declara el la acel moment.

Potrivit reprezentanților spitalului, primul bărbat care s-a vaccinat anti-COVID a suferit un accident vascular cerebral fatal, fără legătură cu serul primit, scrie BBC.

William Shakespeare îi lasă în urmă pe soția sa, Joy (53 de ani), pe cei doi fii ai lor și mai mulți nepoți.

Joy Shakespeare a transmis că soțul ei era extrem de recunoscător pentru că „a primit șansa de a deveni primul bărbat din lume care s-a vaccinat anti-COVID”.

Era foarte mândru de treaba asta, îi făcea plăcere să citească reportaje în care el era protagonistul și a simțit că a contribuit la eradicarea pandemiei de COVID-19. Vorbea adesea cu oamenii, îi încuraja să se vaccineze, spune Joy.

Bărbatul era originar din Coventry și era o figură foarte iubită în Partidul Laburist. El a lucrat la Rolls Royce și a fost directorul Școlii Primare Allesley timp de 30 de ani și al Școlii Coundon Court.

Cel mai frumos omagiu pentru el este să ne vaccinăm, a declarat Jayne Innes, o prietenă apropiată familiei Shakespeare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: