Cel mai bun remediu pentru depresie STUDIU

  • Publicat:
Cel mai bun remediu pentru depresie STUDIU
Sursa foto: envato

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud, activitatea fizică este cel mai bun remediu pentru depresie.

Depresia, o tulburare tot mai atent analizată de specialiști

Dr. Ben Singh, autorul studiului, relevă faptul că activitatea fizică ar trebui să fie prioritară pentru ca depresia să nu își facă simțită prezența.

„Analiza noastră demonstrează că recomandările de activitate fizică pot ameliora semnificativ simptomele depresiei și anxietății. Am constatat, de asemenea, că toate tipurile de activitate fizică și exerciții fizice au fost benefice, inclusiv exercițiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, antrenamentul de rezistență, Pilates sau yoga. Studiile demonstrează faptul că nu este nevoie de prea mult efort pentru că exercițiile fizice să aducă o schimbare pozitivă asupra sănătății tale mintale” , a spus Dr. Ben Singh.

Cercetările arată că exercițiile fizice și aici nu vorbim doar de cele realizate în sala de forță, ci la orice formă de mișcare, de la yoga și pilates și până la înot sau stretching, sunt mai mult decât eficiente în prevenția depresiei.

Orice formă de mișcare desfășura pe o perioadă cel puțin de 12 săptămâni prezintă un impact pozitiv în rândul celor care deja suferă de depresie, în rândul femeilor gravide sau aflate în perioada postpartum, dar și în cazul suferinzilor de HIV.

*Rezultate îmbucurătoare se pot observa și în rândul persoanelor perfect sănătoase.

Studiul a fost efectuat și publicat în cadrul British Journal of Sports Medicine, studiu la care au luat parte 128.119 participanți.

Citește și: Familia și prietenii (90%), starea de spirit (90%) și starea fizică (88%) sau stima de sine (88%) sunt factorii ce influențează calitatea vieții românilor (studiu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân