Ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte pe zi. Descoperirile care contrazic studiile anterioare

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte pe zi. Descoperirile care contrazic studiile anterioare
Ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte pe zi/ Foto: Pexels

Un pahar de lapte ține bolile de inimă la distanță. Un nou studiu global a scos la iveală că băutorii de lapte au un colesterol mai mic. S-a ajuns la aceste concluzii după ce oamenii de știință au analizat datele de sănătate a două milioane de britanici și americani.

Un pahar de lapte pe zi poate reduce considerabil riscul de a suferi de boli de inimă, potrivit unui nou studiu global, scrie Science Daily.

Cercetătorii au descoperit că cei care beau lapte des au nivelul colesterolului mai mic. Colesterolul poate duce la blocarea arterelor și, drept urmare, la infarct sau accident vascular cerebral.

Cei care beau lapte în mod regulat au cu 14% mai multe șanse să nu sufere boli coronariene. Aceste informații vin în contextul în care studiile anterioare arătau că produsele lactate nu ar fi indicate pentru sănătatea cardiovasculară.

Cei care beau lapte cu regularitate au un nivel mai scăzut de colesterol

Vimal Karani, nutriționist și profesor la Universitatea din Reading, a declarat: „Am constatat că printre participanții cu o variație genetică pe care am asociat-o cu un aport mai mare de lapte, existau persoane care aveau un IMC (indice de masă corporală – n.r.) mai mare și mai multă grăsime corporală, însă, mai important, aveau un nivel mai scăzut de colesterol”

„Am observat, de asemenea, un risc semnificativ mai mic de a dezvolta boli coronariene. Toate acestea sugerează că reducerea aportului de lapte ar putea să nu fie necesară pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, adaugă expertul.

Oamenii de știință au descoperit că cei care au băut mai mult lapte aveau niveluri mai mici de grăsimi în sânge.

De asemenea, studiul evidențiază că deși se credea că obezitatea, diabetul și alte afecțiuni metabolice sunt legate de un consum excesiv al produselor lactate, nu exisă dovezi că un aport mai mare de lapte ar crește șansele de diabet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân