Ce este sepsisul, infecția care aproape a omorât-o pe artista Madonna

  • Publicat:

Cântăreața Madonna (64 de ani) a fost găsită în stare de inconștiență în locuința ei din New York, pe 24 iunie, aceasta fiind transportată de urgență la spital și internată în secția de Terapie Intensivă, scrie CNN.

Madonna a fost externată după 5 zile, acum se recuperează

Potrivit unui anunț pe Instagram al managerului artistei, aceasta ar fi suferit „o infecție bacteriană severă”, dar a fost externată 5 zile mai târziu și acum se recuperează acasă. Artista a amânat turneul mondial „Celebration”, care urma să înceapă pe 15 iulie.

Surse neconfirmate oficial spun că artista ar fi fost adusă la viață cu ajutorul unui medicament injectabil folosit de regulă pentru eliminarea efectelor toxice ale opioidelor, dar care poate inversa șocul septic acut, afecțiune de care a suferit și Madonna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guy Oseary (@guyoseary)

Ce este sepsisul sau infecția generalizată în sânge

Infecția în sânge (sepsis/septicemie) apare atunci când sistemul imunitar eliberează substanțe chimice toxice pentru a combate bacteriile prezente în fluxul sanguin. Acest lucru declanșează o inflamație puternică în corp și îngreunarea circulației sângelui, proces care poate afecta unul sau mai multe organe vitale.

În cazurile grave de infecție în sânge (șoc septic), apare insuficiența multiplă de organe, care poate fi fatală. Se estimează că mortalitatea prin sepsis este de aproximativ 30%, iar supraviețuitorii au un risc crescut de invaliditate pe termen lung.

Unii pacienți vindecați pot prezenta insomnie, coșmaruri, atacuri de panică, halucinații, dureri musculare sau articulare, dizabilități fizice sau leziuni permanente ale unuia sau mai multor organe, precum insuficiență renală.

Citește aici mai multe despre simptomele și tratamentul sepsisului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân