Boala misterioasă autoimună a unui bărbat care l-a împiedicat să-și ceară iubita în căsătorie. A dezvoltat furie incontrolabilă și tremur

  • Publicat:
Boala misterioasă autoimună a unui bărbat care l-a împiedicat să-și ceară iubita în căsătorie. A dezvoltat furie incontrolabilă și tremur
O boală misterioasă l-a făcut pe un bărbat să se simtă permanent nervos / Foto: Shutterstock

Un bărbat care plănuia să-și ceară iubita în căsătorie în timpul unei vacanțe în Insulele Turks și Caicos, în 2016, a dezvoltat simptome neobișnuite care îi dădeau o stare permanentă de furie și irascibilitate. Acestea au apărut din cauza unei boli misterioase autoimune. Cazul medical a fost descris în cartea autoarei Sara Manning Peskin, „A Molecule Away from Madness”.

Mike Bellows a cunoscut-o pe fata visurilor lui, Amy, în urmă cu 20 de ani, de pe vremea când erau elevi. Cei doi au reluat legătura la 20 de ani de la absolvirea liceului și au construit o frumoasă poveste de dragoste.

Cuplul a plecat în vacanță în Insulele Turks și Caicos, unde Mike plănuia să o ceară în căsătorie pe Amy. Bărbatul s-a simțit însă foarte rău, acuzând irascibilitate, senzație de furie și transpirații nocturne, astfel că și-au încheiat vacanța mai devreme și au plecat din Caraibe.

Coșmarul din vacanță nu s-a încheiat însă când au ajuns acasă, potrivit cărții în care cazul lui Mike este prezentat în detaliu. Starea permanentă de nervozitate a bărbatului ar fi fost cauzată de „o proteină rebelă”, care l-a împiedicat să se relaxeze și care a dus la spasme violente în tot corpul, relatează The Insider.

Bărbatul se mișca mai rigid și își schimbase stare de spirit

O armată de anticorpi din organismul lui au lansat un atac asupra unui set important de receptori care se întinde la baza creierului până la măduva spinării.

Iubita lui a observat că Mike se mișca mai rigid decât de obicei și că starea lui de spirit se schimbase complet.

Într-o seară, Amy a chemat paza hotelului după ce Mike a lovit cu pumnul un perete. A doua zi, nu și-a adus aminte de întâmplare, însă știa că nu a cerut-o în căsătorie.

Odată ajuns acasă, simptomele au continuat, iar Mike a mers la mai multe medici și a efectuat mai multe analize timp de 6 luni, până când un neuropsiholog a avut un diagnostic corect.

Mike devenise imun la o moleculă responsabilă cu relaxarea

Dr. Greg McCarthy a suspectat că receptorii lui Mike pentru glicină, un neurotransmițător vital, erau blocați. Un alt medic a confirmat această teorie, după ce a observat că avea anticorpi neobișnuiți în lichidul cefalorahidian.

Mike devenise imun la efectele relaxante ale glicinei, iar anticorpii care blocau molecula îi atacau sistemul nervos.

Pacientul a început să se simtă mai bine la câteva săptămâni de când a început tratamentul cu steroizi și un alt medicament care neutraliza celulele responsabile de crearea anticorpilor.

Medicii nu au încă o explicație pentru ce i s-a întâmplat lui Mike. Cazul lui nu este singular, multe astfel de situații având loc în toată lumea. Cercetătorii studiază, în prezent, această afecțiune, sperând să înțeleagă mai bine ce o declanșează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”