Băiețel de aproape doi ani, trimis acasă de medicii de la Spitalul Municipal din Aiud pentru că era „doar speriat”. De fapt avea clavicula ruptă și traumatism cranio-cerebral

Caz absolut revoltător la un spital din România! Un băiețel a fost trimis acasă de doctori, deși avea probleme grave de sănătate
  • Publicat:
Băiețel de aproape doi ani, trimis acasă de medicii de la Spitalul Municipal din Aiud pentru că era
sursa foto: Facebook

Este anchetă la Spitalul Municipal Aiud, după că medicii de gardă au trimis acasă un băiețel de nici doi, care venise la spital cu traumatisme grave, în urma unei căzături puternice. Părinții s-au revoltat și au făcut acuzații dure! 

Băiatul avea clavicula ruptă, dar a fost trimis acasă de medici

Un copil de nici doi ani a ajuns de urgență la Spitalul Municipal din Aiud, după ce a suferit un accident în timp ce se afla în scaunul special pentru luat masa. Micuțul a căzut de la o înălțime de aproape un metru. Dus la spital de părinții săi, doctorii au constatat că nu are nevoie de internare și i-au prescris analgezice. În plus, le-au transmis părinților micuțului că acesta este „doar speriat”.

Din păcate, medicii nu și-au dat seama că minorul de un an și șapte luni avea de fapt clavicula ruptă și un traumatism cranio-cerebral. Asta în condițiile în care mama copilului a solicitat să i se facă o radiografie.

Părinții au văzut că micuțul nu se simte deloc bine, așa că au plecat cu el la Cluj. Acolo, specialiștii au confirmat că avea fractură de claviculă și un traumatism cranio-cerebral, care i-ar fi putut pune viața în pericol.

Mama copilului a povestit tot incidentul

Pe un grup de Facebook, mama copilului a povestit incidentul șocant. Femeia este decisă să depună o plângere împotriva celor care i-au consultat băiatul.

„Haideți să va povestesc experiența mea legată de Spitalul Municipal Aiud. Băiețelul meu (1,7 luni) cade de la înălțimea de 1 metru. Observ ca este ceva grav plângea deja de 15 min. Discut cu o prietena medic și decid ca cel mai ok este sa mergem la spital (In acea zi eram doar eu și baietelul meu acasă deci asta a fost prima soluție) spitalul din Aiud. Baietelul a fost consultat de 3 medici (pediatru, ortoped și cred ca medicul de garda. Mi s-a spus ca nu are nimic, e doar speriat.
Consultul a constat in pipăitul copilului umăr, spate, cap nici o radiografie nici un consult ortopedic mai amănunțit.

Nici nu știam dacă copilul meu poate sa stea pe picioare. Am plecat acasa cu recomandare: Nurofen și sa urmărim evoluția. Am solicitat o radiografie (le-am spus ca plătesc doar sa fie exclus orice risc) Au zis ca nu se poate ca e micuț baietelul, ca nu are nimic, ca e doar speriat să ma liniștesc. Mi-am sunat soțul sa vina urgent acasă intr-o ora am fost in Cluj deoarece eu vedeam ca baietelul meu nu e ok. Verdict: TCC- ușor fractura de clavicula! Cum sa fiu trimisa acasă cu un copil mai mult leșinat care plânge de durere cu clavicula fracturata.”, a spus femeia, revoltată pe doctorii de la Spitalul din Aiud.

Citește și: Experiența cumplită pe care a avut-o Valentin Sanfira în Italia: „Până n-am băgat mâna în buzunar, n-au vrut să mă opereze”

S-a deschis o anchetă

În prezent, conducerea spitalul din Aiud a demarat o anchetă și va urma să stabilească cine sunt vinovații de această eroare medicală.

„Am solicitat un punct de vedere medicilor care au contribuit la consultul copilului, am demarat o anchetă şi vom analiza în comisiile existente la nivelul Spitalului Municipal Aiud în vederea soluţionării acestui caz.”, a declarat Anamaria Barbu, manager Spitalul Municipal Aiud.

Citește și: Boala tăcută care ne macină oasele. Afectează una din trei femei cu vârsta peste 50 de ani

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân