A mințit că are „o tumoare cât o minge de fotbal” ca să strângă zeci de mii de dolari din donații! „N-a fost pentru bani sau din lăcomie…”

A pretins că suferă de o boală terminală pentru a face rost de bani
  • Publicat:
A mințit că are
sursa foto: capturi TikTok

O tânără de 20 de ani a mințit că este bolnavă de cancer, iar în acest fel a reușit să păcălească sute de oameni. Femeia a strâns aproximativ 35.000 de euro din donații. Iată cum a inventat că are o tumoare cât o minge de fotbal! 

A mințit că are cancer

Madison Russo, în vârstă de 20 de ani, a păcălit sute de persoane, după ce și-a făcut publică situația dificilă prin care trece. Ea a pretins că are cancer, iar oamenii au fost atât de impresionați de starea ei, încât i-au trimis sume fabuloase în conturi.

Acum, tânăra originară din Bettendorf, Iowa, Statele Unite, este acuzată de furt și va fi nevoită să returneze toți banii. Într-un final, Madison Russo a recunoscut că nu a avut niciodată cancer și este sănătoasă tun.

În fața anchetatorilor, a mărturisit că a mințit că este bolnavă, pentru a încerca să-și reunească familia. Pe rețelele de socializare, aceasta a prezentat o poveste dramatică, pentru a strânge bani. Instanța i-a dat o pedeapsă de 10 ani cu suspendare, dar va trebui să plătească peste 39.000 de dolari ca despăgubire și o amendă de 1.370 de dolari,

A prezentat un diagnostic fals

Pe GoFundMe, Madison a strâns donații de la peste 400 de persoane, spunându-le acestora că are cancer pancreatic, leucemie acută nedefinită și o „tumoare de mărimea unei mingi de fotbal” în jurul coloanei vertebrale, notează Insider.

De asemenea, pe contul ei de TikTok, tânăra împărtășea mereu detalii despre presupusa ei boală.

În vara acestui an, ea a recunoscut în fața instanței că nu era bolnavă și a pledat vinovată de furt de gradul întâi. Madison pretindea de mai bine de un an că are cancer.

„Ți-ai înșelat prietenii, familia, comunitatea ta, alte victime ale cancerului, organizații de caritate și străini care au fost motivați de presupusa ta poveste tragică. Reacția mea inițială, sinceră, a fost că această cauză îndelungată de înșelăciune a fost motivată de lăcomie sau poate de faima din social media”, a spus judecătorul John Telleen din comitatul Scott.

Citește și: „Medicul de familie mi-a ignorat simptomele, acum am cancer stadiul 4” – Povestea sfâșietoare a unui bărbat de 41 de ani, tată a doi copii

Este obligată acum să plătească despăgubiri

În casa lui Russo s-au găsit obiecte de care aceasta se folosea pentru a demonstra că are cancer, perfuzii, perucă, pompe de hrană și pansamente pentru răni.

„Nu am făcut acest lucru pentru bani sau lăcomie. Nu am făcut asta pentru atenție. Am făcut acest lucru în încercarea de a-mi reuni familia. Provin dintr-o familie destrămată, aceasta era singura mea șansă de a o aduce împreună”, a declarat ea.

Ea a fost trimisă la psiholog, însă evaluarea făcută nu a arătat că ar fi suferit de traume în copilărie. De asemenea, pe lângă plata despăgubirilor, Russo a fost condamnată la 100 de ore de muncă în folosul comunității.

Sursa: Insider

Citește și: Metoda simplă prin care depistezi devreme cancerul la sân. 8 semne la care să fii atentă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân