Angajaţii mai tineri sunt mai puţin productivi decât cei mai în vârstă

Aceasta este concluzia unui studiu al experţilor britanici, care au monitorizat datele primite de la instituţii financiare ce au în subordine angajaţi cu vârste diferite. Potrivit acestor informaţii, tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt mai puţin atenţi la sarcinile care li se atribuie, nu sunt suficient de implicaţi în munca de echipă şi nu au suficientă motivaţie pentru a ajuta la creşterea productivităţii companiei unde lucrează.
14.06.2013
Angajaţii mai tineri sunt mai puţin productivi decât cei mai în vârstă

Aceasta este concluzia unui studiu al experţilor britanici, care au monitorizat datele primite de la instituţii financiare ce au în subordine angajaţi cu vârste diferite.

Potrivit acestor informaţii, tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt mai puţin atenţi la sarcinile care li se atribuie, nu sunt destul de implicaţi în munca de echipă şi nu au suficientă motivaţie pentru a ajuta la creşterea productivităţii companiei unde lucrează.

În schimb, persoanele de peste 45 de ani sunt mai ambiţioase, iau în serios toate atribuţiile şi le îndeplinesc cu succes, iar astfel productivitatea este mult îmbunătăţită.

De vină ar putea fi nivelul de educaţie, susţin specialiştii, modelele prezentate în media şi nivelul din ce în ce mai scăzut de salarizare specific perioadelor de criză financiară.

Angajaţii mai în vârstă par să nu fie afectaţi de aceşti factori sociali, ba din contră, arată o mai mare disponibilitate şi putere de muncă, mai ales că piaţa forţei de muncă se arată din ce în ce mai puţin interesată de această categorie de persoane.

Sursa: Smartplanet.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?