Angajaţii mai tineri sunt mai puţin productivi decât cei mai în vârstă

Aceasta este concluzia unui studiu al experţilor britanici, care au monitorizat datele primite de la instituţii financiare ce au în subordine angajaţi cu vârste diferite. Potrivit acestor informaţii, tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt mai puţin atenţi la sarcinile care li se atribuie, nu sunt suficient de implicaţi în munca de echipă şi nu au suficientă motivaţie pentru a ajuta la creşterea productivităţii companiei unde lucrează.
14.06.2013
Angajaţii mai tineri sunt mai puţin productivi decât cei mai în vârstă

Aceasta este concluzia unui studiu al experţilor britanici, care au monitorizat datele primite de la instituţii financiare ce au în subordine angajaţi cu vârste diferite.

Potrivit acestor informaţii, tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt mai puţin atenţi la sarcinile care li se atribuie, nu sunt destul de implicaţi în munca de echipă şi nu au suficientă motivaţie pentru a ajuta la creşterea productivităţii companiei unde lucrează.

În schimb, persoanele de peste 45 de ani sunt mai ambiţioase, iau în serios toate atribuţiile şi le îndeplinesc cu succes, iar astfel productivitatea este mult îmbunătăţită.

De vină ar putea fi nivelul de educaţie, susţin specialiştii, modelele prezentate în media şi nivelul din ce în ce mai scăzut de salarizare specific perioadelor de criză financiară.

Angajaţii mai în vârstă par să nu fie afectaţi de aceşti factori sociali, ba din contră, arată o mai mare disponibilitate şi putere de muncă, mai ales că piaţa forţei de muncă se arată din ce în ce mai puţin interesată de această categorie de persoane.

Sursa: Smartplanet.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea