Angajaţii mai tineri sunt mai puţin productivi decât cei mai în vârstă

Aceasta este concluzia unui studiu al experţilor britanici, care au monitorizat datele primite de la instituţii financiare ce au în subordine angajaţi cu vârste diferite. Potrivit acestor informaţii, tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt mai puţin atenţi la sarcinile care li se atribuie, nu sunt suficient de implicaţi în munca de echipă şi nu au suficientă motivaţie pentru a ajuta la creşterea productivităţii companiei unde lucrează.
  • Publicat:
Angajaţii mai tineri sunt mai puţin productivi decât cei mai în vârstă

Aceasta este concluzia unui studiu al experţilor britanici, care au monitorizat datele primite de la instituţii financiare ce au în subordine angajaţi cu vârste diferite.

Potrivit acestor informaţii, tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani sunt mai puţin atenţi la sarcinile care li se atribuie, nu sunt destul de implicaţi în munca de echipă şi nu au suficientă motivaţie pentru a ajuta la creşterea productivităţii companiei unde lucrează.

În schimb, persoanele de peste 45 de ani sunt mai ambiţioase, iau în serios toate atribuţiile şi le îndeplinesc cu succes, iar astfel productivitatea este mult îmbunătăţită.

De vină ar putea fi nivelul de educaţie, susţin specialiştii, modelele prezentate în media şi nivelul din ce în ce mai scăzut de salarizare specific perioadelor de criză financiară.

Angajaţii mai în vârstă par să nu fie afectaţi de aceşti factori sociali, ba din contră, arată o mai mare disponibilitate şi putere de muncă, mai ales că piaţa forţei de muncă se arată din ce în ce mai puţin interesată de această categorie de persoane.

Sursa: Smartplanet.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030