Mail-urile de serviciu te pot îmbolnăvi

Potrivit unui sondaj realizat pe 30 de angajaţi, cititul mail-urilor şi presiunea de a răspunde în termen scurt acestora urgenţa predispun la stres cronic, hipertensiune arterială şi risc crescut de boli de inimă. Aproape 92% dintre subiecţi au prezentat semne de iritabilitate, anxietate şi ritm cardiac crescut atunci când au fost puşi în situaţia de a răspunde unor mesaje urgente sau irelevante din punct de vedere al informaţiei.
Mail-urile de serviciu te pot îmbolnăvi

Potrivit unui sondaj realizat pe 30 de angajaţi, cititul mail-urilor şi presiunea de a răspunde în termen scurt acestora predispun la stres cronic, hipertensiune arterială şi risc crescut de boli de inimă.

Aproape 92% dintre subiecţi au prezentat semne de iritabilitate, anxietate şi ritm cardiac crescut atunci când au fost puşi în situaţia de a răspunde unor mesaje urgente sau irelevante din punct de vedere al informaţiei.

Nivelul de stres a crescut şi mai mult în momentul în care angajaţii răspundeau la mail-uri în timp ce vorbeau la telefon sau purtau discuţii online.

Multi-tasking-ul în domeniul comunicării se dovedeşte în acest context un factor de stres suplimentar care poate creşte riscul unor afecţiuni severe precum hipertensiunea arterială, bolile de tiroidă sau cele cardiovasculare.

 

Sursa: dailymail.co.uk

Recomandări: