Vegetarienii trăiesc mai mult decât gurmanzii

Cel puţin aşa susţine un studiu al oamenilor de ştiinţă americani. Rezultatele cercetării pe 70.000 de persoane cu diverse obiceiuri alimentare arată că persoanele care aleg calea vegetarianismului au cu 12% mai puţine şanse să se îmbolnăvească de cancer şi alte boli grave. De asemenea, studiul a mai scos la iveală şi trăsături sănătoase ale vegetarienilor, printre care amintim consumul limitat de alcool, lipsa fumatului şi exerciţiile fizice practicate regulat.
Vegetarienii trăiesc mai mult decât gurmanzii

Cel puţin aşa susţine un studiu al oamenilor de ştiinţă americani. Rezultatele cercetării pe 70.000 de persoane cu diverse obiceiuri alimentare arată că persoanele care aleg calea vegetarianismului au cu 12% mai puţine riscuri să se îmbolnăvească de cancer şi alte boli grave.

De asemenea, studiul a mai scos la iveală şi trăsături sănătoase ale vegetarienilor, printre care amintim consumul limitat de alcool, lipsa fumatului şi exerciţiile fizice practicate regulat.

Specialiştii consideră că beneficiile aduse sănătăţii se datorează atât acestor trăsături cât şi alimentelor pe care această categorie de oameni le consumă.

Legumele, cerealele integrale şi fructele sunt binecunoscute pentru efectul lor pozitiv asupra tensiunii arteriale şi pentru capacitatea de a regla nivelul de colesterol „rău” din organism.

În plus, studiul mai sugerează că vegetarienii au şi mai puţine riscuri de a face diabet sau de a suferi de sindrom metabolic, tot graţie opţiunilor culinare.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Filmul care anesteziază
Filmul care anesteziază
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL
Recomandări:
Cine nu are această măsură la blugi riscă să dezvolte diabet
Cine nu are această măsură la blugi riscă să dezvolte diabet
1 din 5 hipertensivi nici nu știe că are valori tensionale crescute
1 din 5 hipertensivi nici nu știe că are valori tensionale crescute