Alimentul la care nu te-ai fi gândit că are efecte benefice asupra sănătăţii

Deşi pare nefolositoare şi cu toţii o aruncăm la coşul de gunoi, cercetările au demonstat că coaja de ou are efecte benefice pentru sănătate, tratând diverse boli.
Alimentul la care nu te-ai fi gândit că are efecte benefice asupra sănătăţii

Deşi pare nefolositoare şi cu toţii o aruncăm la coşul de gunoi, cercetările au demonstat că coaja de ou are efecte benefice pentru sănătate, tratând diverse boli.

Studiile arată că în coaja de ou se găseşte o sursă foarte bună de calciu natural. Coaja de ou este formată în proporţie de aproape 93% calciu şi conţine şi alte minerale foarte necesare pentru sănătate, cum ar fi magneziul, sodiul, fierul, potasiul, siliciul sau fosforul.

Coaja de ou are o compoziţie similară cu cea a oaselor umane, a dinţilor sau a măduvei spinării. Aceasta poate accelera procesul de vindecare a fracturilor osoase dacă într-o astfel de situaţie se consumă de 3 ori pe zi câte o linguriţă de pulbere de coajă de ou. Pulberea obţinută trebuie amestecată cu ceai sau apă plată. 
 
Cei care suferă de arsuri la stomac sau osteoporoză, pot consuma o linguriţă de pulbere amestecată cu iaurt, lapte sau suc.
 
 
(Sursa: gandul.info)
Recomandări:
Vaccinul anti-COVID-19 afectează menstruația?
Vaccinul anti-COVID-19 afectează menstruația?
Adevărul despre fertilitatea femeilor. Experții au recunoscut că nu scade după 35 de ani
Adevărul despre fertilitatea femeilor. Experții au recunoscut că nu scade după 35 de ani
Cel mai nou articol Video: