A ajuns la spital cu migrene puternice, dar medicii au avut un șoc când au descoperit ce avea bărbatul în creier. Ar fi consumat carne de porc

Un bărbat care se plângea că-l doare capul a descoperit că avea, de fapt, tenii în creier.
  • Publicat:
A ajuns la spital cu migrene puternice, dar medicii au avut un șoc când au descoperit ce avea bărbatul în creier. Ar fi consumat carne de porc

Un bărbat din SUA a avut parte de șocul vieții sale. După ce a ajuns pe mâinile medicilor, el a aflat că avea ouă de tenie în creier, iar acestea îi dădeau migrene puternice.  

Avea migrene constant și a mers la medic

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, care se plângea că are migrene des, iar pastilele nu mai funcționau în cazul lui, a primi un diagnostic dur. În urma analizelor amănunțite, medicii au descoperit că migrenele erau provocate, de fapt, de ouă de tenie care se aflau în creierul lui. Se pare că totul s-ar fi produs după ce el ar fi consumat șuncă nepreparată termic, scrie BBC. 

I-au fost descoperite tenii în creier

El a fost diagnosticat cu cisticercoză, o infecție a țesuturilor provocată de dezvoltarea larvelor. De asemenea, doctorii au precizat că afecțiunea apare și din cauza spălării necorespunzătoare a mâinilor.

Citește și: Este ceaiul bun pentru durerile de cap? Plante care alină orice migrenă, dar și ce trebuie să eviți

A consumat slănină de porc

Americanul ar fi contractat tenia după ce a mâncat slănică de porc insuficient gătită. El se va recupera complet și a primit medicație antiparazitară și antiinflamatorie.

Conform studiilor, o persoană se poate infecta singură cu ouă de tenie, însă acestea pot ieși din organism ca deșeuri și pot infecta pe alte persoane din aceeași casă.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân