Este ceaiul bun pentru durerile de cap? Plante care alină orice migrenă, dar și ce trebuie să eviți

  • Publicat:
Este ceaiul bun pentru durerile de cap? Plante care alină orice migrenă, dar și ce trebuie să eviți

Durerile de cap pot fi o adevărată problemă, în special dacă nu răspund la tratamentele obișnuite. De aceea, câteva ceaiuri de plante pot fi alternative ușor accesibile și eficiente. 

Cele mai bune ceaiuri pentru durerile de cap

Ceai de mentă

Aplicarea locală a uleiului de mentă pe frunte poate ameliora durerile de cap tensionale. Uleiul medicinal de mentă este de obicei mult mai puternic decât ceaiul de mentă. Iar ceaiul de mentă poate avea, de asemenea, efecte de calmare a migrenelor.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap, ghimbirul fiind unul dintre cele mai frecvent utilizate condimente culinare. Conține antioxidanți puternici care ajută la reducerea inflamației, ce poate cauza dureri de cap.

Ceai de lavandă

Lavanda este o plantă medicinală cu efecte de calmare, folosită în medicina pe bază de plante pentru a trata o mare varietate de boli, de la dureri de cap la anxietate și depresie. Aromaterapia cu lavandă poate ajuta la tratarea migrenei și la reducerea severității cefaleei, potrivit Healthline.

Alte ceaiuri care pot ameliora durerile de cap includ cele care conțin curcumină (compusul activ din turmeric) sau mușețel, dar sunt necesare mai multe date pentru a confirma această relație.

Deoarece factori precum tipul de ceai și sensibilitățile individuale pot juca un rol atât de important, nu este ușor de spus dacă un anumit ceai va ajuta sau agrava durerea de cap a cuiva. Este important de reținut că răspunsurile individuale la ceai pot varia, iar ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta”, spune Mascha Davis, Autor și Nutriționist Dietetician.

Ceaiul verde, cel negru, cel din extract de ashwagandha sau lemn dulce – de evitat!

Pe de altă parte, consumul de multă cofeină (ceai verde, de pildă) „poate duce la somn prost, care ar putea duce la dureri de cap”, atenționează specialistul.

Dar pot apărea probleme dacă cineva bea ceaiuri din plante în timp ce ia anumite medicamente. Ceaiurile din plante pot provoca interacțiuni adverse medicamentoase care pot duce la o durere de cap – ashwagandha, un ingredient găsit în unele amestecuri de ceaiuri din plante, este un exemplu.

Și lemnul dulce, un alt ingredient din ceai din plante, a fost asociat cu un nivel crescut de aldosteron în sânge, care poate duce la dureri de cap.

Histaminele, iarăși, sunt un alt compus pe care băutorii de ceai ar dori să-l evite. Histaminele se găsesc în mod natural în diferite alimente, în special în cele care suferă procese de fermentație sau de învechire, cum ar fi brânzeturile învechite, legumele murate și vinul.

„Unele ceaiuri (în special ceaiurile fermentate, cum ar fi ceaiul negru) pot conține histamine, la care unele persoane pot fi intolerante, ducând la simptome precum dureri de cap, urticarie sau congestie nazală”, mai explică Davis.

Citește și: Mirosul de cuișoare te scapă de migrene în mod natural

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân