Iata antrenamentul viitorului: o pastila

Gata cu incalzirea, cu alergatul prin parc si cu orele lungi petrecute printre fiarele de la sala de fitnes.
  • Publicat:
Iata antrenamentul viitorului: o pastila
no title

Gata cu incalzirea, cu alergatul prin parc si cu orele lungi petrecute printre fiarele de la sala de fitnes. Ce atata efort? Pentru un corp frumos, sanatos si bine tonifiat, nu va mai fi nevoie decat de o pastila. Si asta pentru ca cercetatorii americani sunt pe cale sa lanseze un medicament cu proprietati miraculoase, asemanatoare unei sesiuni de exerctii la sala.

Practic, pentru cei lenesi sau care nu au timp sa mearga la sala, in scurt timp va exista o “pilula antrenament” care va creste masa musculara si rezistenta la efort topind grasimile fara a fi nevoie sa miste nici macar un deget.

Desi pare incredibil, medicamentul va substitui orele grele de antrenament, putand sa trasforme cu usurinta un astenic intr-un atlet. Beneficiile sunt insa mai mari pentru suferinzii de atrofie musculara si chiar pentru diabetici, in cazul carora miscarea fizica este obligatorie.

Desigur, descoperirea a dat nastere controverselor, cea mai aprinsa fiind posibilitatea ca pilula sa fie intrebuintata si de sportivii de performanta, pentru rezultate mai bune. Cercetatorii s-au dovedit a fi insa cu un pas inainte si au respins aceste acuze, argumentand existenta unui test cu ajutorul caruia substantele active din medicament vor putea fi detectate in sange si urina.

Cum actioneaza?

Pilula actioneaza asupra unei gene – PPAR delta, implicate in dezvoltarea muschilor. Aceasta gena controleaza si activitatea altor gene, astfel incat se presupune ca interventia la nivelul ei ar avea efecte asupra intregii activitati a organismului. Testele efectuate pe soareci au aratat ca dupa doua saptamani de administrare a tratamentului rezistenta la efort fizic se imbunatateste cu 44%.

Citeste si 10 tipsuri pentru cele care nu iubesc miscarea

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”