Antrenorul Emanuil Rednic: “Nu va extenuati atunci cand vreti sa slabiti”

Nu o data, persoanele aflate la cura de slabire au tendinta de a exagera in ceea ce priveste sportul. Multe dintre ele considera ca daca se infometeaza si daca stau ore in sir in sala de sport reteta succesului este garantata.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Antrenorul Emanuil Rednic: “Nu va extenuati atunci cand vreti sa slabiti”
Antrenorul Emanuil Rednic: “Nu va extenuati atunci cand vreti sa slabiti”

Nu o data, persoanele aflate la cura de slabire au tendinta de a exagera in ceea ce priveste sportul. Multe dintre ele considera ca daca se infometeaza si daca stau ore in sir in sala de sport reteta succesului este garantata. Gresit, pe termen lung riscul de a pune la loc kilogramele pierdute este mai mare decat atunci cand facem pasi mici dar siguri.

CSID: Cu sporturi sunt recomandate atunci cand vrem sa slabim?
Emanuil Rednic: Orice sport la „foc mic”, adica orice miscare care sa nu ne duca pulsul peste 120 ne ajuta. Cu orice activitate sportiva avem posibilitatea sa ne mentinem in forma sau sa ne pregatim pentru un obiectiv, gen maraton/semi maraton/cros.

CSID: Cu ce regularitate?

Emanuil Rednic: Daca vrem sa slabim nu trebuie sa extenuam corpul, chiar daca societatea ne impune acest ritm. O regula nescrisa zice ca daca ne-am ingrasat in „x” ani, in minim x/2 trebuie sa slabim. Deci fara graba, rabdare, pasi mici spre marile succese. De aici rezulta si numarul diminetilor de sport: sa fie ponderat: 2-3 dimineti, de preferabil una da, una ba. Daca ne gandim pentru o activitate de mentenanta, din cele 3 dimineti una trebuie sa fie mai intensa, sa depasim pragul de 120 pentru puls, sa trecem in intervalul 120 si 220.

Citeste si: Nu bei suficienta apa, nu slabesti!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Cand mancam dupa sport?
Cand mancam dupa sport?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân