Cum faci sex pe timp de pandemie cu coronavirus

Fiind o perioadă în care infectările cu coronavirus cresc vertiginos de la o zi la alta, este important să fii atent cu cine faci sex, să nu cumva să te infectezi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum faci sex pe timp de pandemie cu coronavirus

Ştim cu toţii deja că trebuie să stăm în casă şi să ne distanţăm social pentru a ne proteja de coronavirus. Însă, întrebarea care îi macină pe unii, mai ales cei fără un partener stabil, este cum, şi mai ales, cu cine facem sex? Iată câteva sfaturi oferite americanilor de NYC Health Department pentru a se bucura de sex, şi totuşi, să evite răspândirea coronavirusului.

Trebuie să ştii cum se răspândeşte virusul

E important să ştii că poţi lua coronavirusul de la o persoană care îl are, deşi poate fi asimptomatică. Virusul se poate răspândi la 1.5 metri în jurul celor care îl au, atunci când acea persoană tuşeşte sau strănută. Poţi lua virusul dacă intri în contact cu mucusul sau saliva unei persoane infectate.
Specialiştii spun, însă, că mai sunt multe lucruri de studiat pentru a învăţa despre COVID-19 şi sex.
Până acum se ştie că virusul a fost descoperit în materiile fecale ale persoanelor infectate, însă nu şi în fluidele vaginale sau în spermă. Se mai ştie că alte coronavirusuri nu se transmit prin sex.

Fă sex cu persoane apropiate

Dacă nu ai o relaţie şi nu poţi avea acelaşi partener sexual, specialiştii recomandă ca într-o astfel de perioadă să faci sex cu… tine însăţi (însuţi, depinde de ce sex ai) pentru că tu eşti cel mai sigur partener. Dacă te masturbezi, nu există niciun risc nici să iei, nici să răspândeşti virusul. Mai ales dacă îţi speli bine mâinile şi jucăriile sexuale cu apă şi săpun pentru cel puţin 20 de secunde înainte şi după sex.
Următorul partener sigur este considerat cel cu care locuieşti şi ai o relaţie stabilă. Dacă reuşeşti să ai contact direct – inclusive sex – doar cu un cerc mic de prieteni ajută la a te infecta sau a răspândi virusul.
Specialiştii recomandă să eviţi contactul direct – inclusive sexul – cu oricine nu stă cu tine în casă. Dacă, totuşi, faci sex cu cineva cu care nu locuieşti, ar fi bine să ai câţi mai puţini parteneri posibil.
În cazul în care îţi cunoşti partenerii sexuali pe internet, ar fi bine să te gândeşti serios ca acum să faci o pauză. Întâlnirile video sau sexting-ul ( mesajele cu tentă sexuală) pot fi o variant pentru tine acum. Altfel, ţine cont că te expui îmbolnăvirii cu COVID-19, ţinând cont că sunt mulţi purtători ai virusului care sunt asimptomatici.

Ai grijă atunci când faci sex

Prin sărut poţi contacta foarte uşor virusul. Încearcă să eviţi săruturile, mai ales dacă partenerul tău nu trăieşte cu tine în casă sau nu e din cercul apropiat cu persoane pe care le cunoşti bine şi ai încredere în ele.
La fel, anilingusul poate duce la răspândirea COVID-19, pentru că virusul prezent în materiile fecale ajunge în gură. Prezervativele sau foliile pentru sex oral pot reduce contactul cu saliva sau fecalele, mai ales în timpul sexului oral sau anal.
Spălatul înainte şi după actul sexual este mai important acum ca niciodată şi nu uita să te speli pe mâini cu apă şi săpun pentru cel puţin 20 de secunde.

Nu uita să speli jucăriile sexuale cu apă caldă şi săpun, să dezinfectezi tastatura sau ecranele telefoanelor ori tabletelor pe care le foloseşti la comun ( pentru video chat sau pentru filmele porno).

Dacă partenerul nu se simte bine, ar fi indicat să nu faceţi sex. În cazul în care este testat pozitiv, evită sexul şi mai ales săruturile. Dacă şi tu începi să te simţi rău, s-ar putea să începi să ai simptome ale infectării cu coronavirus: febră, tuse, iritaţie în gât şi greutăţi respiratorii. În cazul în care tu sau partenereul tău vă aflaţi în grupa de risc (boli de plămâni, de inimă, diabet, cancer sau un system imunitar slăbit), cel mai bine ar fi să evitaţi să faceţi sex, pentru  nu dezvolta forme mai grave de COVID-19.

Încercaţi să evitaţi să vă infectaţi cu HIV sau alte boli transmisibile sexual folosind preservative. Iar dacă nu vreţi să aveţi acum un copil, fiţi siguri că aveţi un plan de contracepţie eficient.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”