Coronavirus se ia prin sex? Află ce spun specialiştii!

Metodele de prevenţie împotriva virusului COVID-19 nu se aplică doar la birou sau transportul în comun, ci şi în dorimitor.
  • Publicat:
Coronavirus se ia prin sex? Află ce spun specialiştii!
FOTO: pexels.com / Cum să te protejezi de coronavirus dacă vrei să faci sex

O aplicaţie populară de dating vine cu recomandări în urma apariţiei virusul COVID-19, întâmpinând utilizatorii cu mesajul ”Deşi ne dorim să te simţi bine în continuare este mult mai important să te protejezi de coronavirus”, arată Business Insider.

Pe lângă asta, avertismentul în sine, platforma vine şi cu câteva sugestii de prevenţie precum spălatul pe mâini şi folosirea dezinfectantului şi îi trimite pe utilizatori către site-ul oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru mai multe informaţii.

Potrivit Reuters, în China s-au vândut foarte bine prezervativele în această perioadă de isterie cu noul coronavirus, fiind unul dintre cele mai populare obiecte achiziţionate de pe site-urile de e-commerce. Pe lângă provizii, cel mai probabil chinezii s-au gândit că dacă tot stau izolaţi, printre provizii să se numere şi alte metode de protecţie, nu doar împotriva virusului, ci şi a unei posibile sarcini.

Având acestea în vedere, ne punem următoarea întrebare: Putem lua coronavirus în urma sexului sau a sărutului?

Din păcate, experţii nu au încă răspunsul, iar tot ce ştiu este că virusul este prezent în secreţiile respiratorii, care includ aerosoli ce pot ieşi din gură prin strănut sau tuse. Pentru că aceste secreţii pot proveni de la o persoană purtătoare de coronavirus, în unele ţări (Franţa) este descurajat sărutul pe obraz ca metodă de salut, raportează The Washington Post.

Şi, pentru că sărutul pe buze este un act mult mai intim, cu siguranţă şi acest gest este complet exclus pentru că partenerul poate avea coronavirus şi poate fi dat mai departe prin contact apropiat. Dacă partenerul este răcit, strănută, tuşeşte sau are febră, ideal este să stai la distanţă pentru a nu risca să te îmbolnăveşti şi să amâni partida de sex.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor sugerează ca în perioada epidemiei de coronavirus să ne igienizăm bine mâinile cu apă, săpun şi dezinfectant, să purtăm măşti de protecţie în cazul în care sunt prezente simptomele sau ne aflăm în apropierea unei persoane care prezintă simptome specifice virusului COVID-19, dar şi să evităm contactul cu alte persoane infestate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”