Hai sa vorbim despre fosti…

Subconstient sau brutal de evident, fostele relatii sunt mereu comparate cu actualele, fostul iubit va sta mereu langa actualul, gata-gata sa-l detroneze daca nu se ridica macar la nivelul lui. Discutiile despre fosti sunt aproape inevitabile in orice cuplu.
  • Publicat:
Hai sa vorbim despre fosti...
Hai sa vorbim despre fosti...

Fiecare dintre noi are un trecut. Bun sau rau, experienta ne-a construit, ne defineste personalitatea si ne influenteaza deciziile. Astfel, indiferent daca ne place sau nu sa vorbim despre el, trecutul fiecareia dintre noi se simte in tot ceea ce facem.

Iata de ce spunem ca fantomele trecutului ne vor bantui mereu, in fiecare relatie facandu-si loc cel putin un “fost”. Subconstient sau brutal de evident, fostele relatii sunt mereu comparate cu actualele, fostul iubit va sta mereu langa actualul, gata-gata sa-l detroneze daca nu se ridica macar la nivelul lui.

Discutiile despre fosti sunt aproape inevitabile in orice cuplu. “Cate au fost inaintea mea?”, “Care a fost cea mai buna?”, “Eu sunt mai speciala decat fostele tale, nu-i asa?”, intrebari tipice indragostitilor. Este oare folositoare toata aceasta scociorare in trecutul celui pe care il iubesti? Te vei simti mai bine dupa ce vei afla tot?

La ce nivel ar trebui sa fie purtate discutiile despre fosti?

Se stie ca o a treia persoana, prezenta in mod constant intr-o relatie, va constitui mereu un obstacol greu de depasit. Atunci cand deschizi discutia despre fostele lui iubite, gandeste-te daca ceea ce vei afla iti va crea o senzatie de usurare sau, dimpotriva, te va face sa suferi.

In plus, daca iti place sa-ti lauzi sau barfesti fostii, s-ar putea ca actualul sa nu-si faca o parere prea buna despre tine. Cat despre discutiile despre penisul imens al fostului, respectiv sanii uriasi ai fostei, sunt categoric de evitat.

Exista mai multe motive pentru care o femeie s-ar apuca sa scormoneasca trecutul partenerului, dar cel mai frecvent le impinge nevoia de a-si mangaia orgoliul propriu. Ea e cea mai frumoasa, cea mai isteata, cea mai amuzanta, cea mai cea in comparatie cu fostele!

La fel fac si barbatii. Vor sa auda ca au cea mai puternica masina, sunt cei mai descurcareti, au cele mai stralucite idei, umor cat toti fostii la un loc, iar la capitolul sex… sunt regi absoluti. Tuturor ne plac comparatiile care ne flateaza. Dar ce te faci atunci cand raspunsul nu e cel pe care il asteptai?

Pe de alta parte, daca eviti in mod constant sa raspunzi intrebarilor despre fosti, vei crea suspiciuni. Iubitul tau isi va inchipui ca ai avut relatii dubioase cu barbati despre care iti este rusine sa vorbesti. Il vei face astfel sa te subestimeze.

De ce ne facem atatea probleme legate de trecut?

Prezentul ne aduce suficiente provocari carora trebuie sa le facem fata. De ce ar trebui sa mai adaugam inca un stres: fantomele trecutului? Daca iti compari fostii iubiti cu actualul nu este nici o problema cu conditia sa tii rezultatul numai pentru tine. Nu te folosi insa de concluziile trase pentru a-ti aduce actualul iubit pe “calea cea buna”, pentru ca nu vei reusi decat sa-i starnesti furia.

Nu incerca sa-l modelezi dupa chipul si asemanarea vreunui fost, pentru ca actiunea este din start sortita esecului si in plus s-ar putea sa pierzi un om inainte sa-i descoperi adevarata valoare.

Ce ar trebui sa faci?

Nu-ti exprima regretul pentru nici una dintre fostele relatii sau vreunul dintre fostii iubiti in fata actualului. Chiar daca inca mai suferi dupa cineva din trecut si ai nevoie de consolare, aceasta nu e cea mai fericita idee de a incepe o relatie.

Daca-i vei plange mereu pe umar actualului iubit, imaginea ta va fi de victima, si nu de femeie puternica, capabila. Iar temelia unui cuplu nu poate fi intemeiata pe vechile relatii. Trebuie sa privesti in viitor pentru a putea construi ceva, in zadar vei spera la ceva mai bun daca privesti mereu in urma si te agati cu disperare de amintiri.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Da-i papucii elegant!
Da-i papucii elegant!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân