Sunt barbatii cei care detin recordul partenerilor sexuali?

Un numar mai mare de parteneri sexuali poate fi o consecinta a sexismului, care functioneaza in favoarea barbatilor pentru ca, in general, schimbarea partenerelor sexuale este pentru ei o realizare.
  • Publicat:
Sunt barbatii cei care detin recordul partenerilor sexuali?
Sunt barbatii cei care detin recordul partenerilor sexuali?

Se presupune ca barbatii au chiar de 4 ori mai multe partenere sexuale decat femeile de-a lungul vietii. Dar oare este acesta un lucru realist?

Un numar mai mare de parteneri sexuali poate fi o consecinta a sexismului, care functioneaza in favoarea barbatilor pentru ca, in general, schimbarea partenerelor sexuale este pentru ei o realizare. Dar ce garantii avem ca barbatii raspund sincer la aceasta intrebare? In ciuda cresterii libertatilor sexuale, femeile pot, de asemenea, sa manipuleze lucrurile in mod intentionat.

Psihologii spun totusi ca ipoteza privitoare la masculii super-activi si la eternele virgine nu au nici o baza adevarata.

Ideea nu e daca barbatii sau femeile in mod intentionat au parte de un numar mai mare sau mai mic de parteneri sexuali, ci care este metoda prin care barbatii si femeile tin evidenta celor cu care si-au impartit nuditatea.

Cum determina femeile numarul partenerilor sexuali?
Femeile, cel mai probabil, se bazeaza pe enumerare. Ele tind sa spuna “Pur si simplu stiu” si daca le ceri sa iti explice cum stiu, vor incepe sa iti numeasca toti barbatii din trecutul lor.

Strategia barbatilor?
Ei vor stabili numarul partenerelor sexuale potrivit strategiei “aproximarii”. Aceasta strategie are ca rezultat de multe ori exagerarea numarului real al femeilor cu care au intretinut relatii sexuale.

Barbatii se dau super-potenti
Intr-un studiu ce a inclus peste 2000 de persoane heterosexuale cu varste in jur de 40 de ani, s-a descoperit ca totalul mediu al partenerilor sexuali pentru o femeie este de 8,6, in timp ce pentru barbati este de 31,9.

Pentru a evalua cu mai multa precizie discrepanta rezultatelor cauzata de metodele diferite de numarare a partenerilor sexuali, precum si in ce masura numarul declarat a fost de fapt o minciuna, participantii au fost intrebati mai intai numarul, apoi li s-a cerut sa masoare respectul pe care l-au purtat persoanelor cu care au facut sex si nu in ultimul rand in ce masura raspunsurile lor sunt adevarate.

Mintim in legatura cu numarul partenerilor sexuali
Rezultatele au fost exact asa cum cercetatorii s-au asteptat: 21% dintre barbati si 15% dintre femei au recunoscut ca pur si simplu au inventat numarul partenerilor sexuali.

Concluzia: participantii au dat un raspuns, iar doua minute mai tarziu au recunoscut ca de fapt au mintit.

Insa, cand acesti “mincinosi” au fost eliminati din studiu, rezultatele contradictorii s-au redus.

Asadar, barbatii nu sunt deloc mult mai activi decat femeile din punct de vedere sexual, ci pur si simplu le place sa declare un numar exagerat de mare care sa le creasca prestanta.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”