De ce ucide mariajul sexul?

Nu e numai rezultatul unui sondaj făcut repede la un pahar de vin cu prieteni buni şi căsătoriţi, e o realitate recunoscută în toate familiile care trec prin asta: după căsătorie, viaţa sexuală cam are de suferit.
  • Publicat:
De ce ucide mariajul sexul?

Nu e numai rezultatul unui sondaj făcut repede la un pahar de vin cu prieteni buni şi căsătoriţi, e o realitate recunoscută în toate familiile care trec prin asta: după căsătorie, viaţa sexuală cam are de suferit.

Sexul e mai rar, e mai prost şi se transformă, lent, dar sigur, într-un subiect din seria Bau Bau-ului, mai bine nu pomenim de el, nu-l scoatem la lumină.

 

De altfel, când ajung la divorţ, cei mai mulţi ex-soţi recunosc că lipsa sexului a jucat rol principal.

Am putea vorbi până poimâine despre motivele care aduc un cuplu căsătorit în perioada cu sex mai deloc. Pe cele mai mari, le ştim. Euforia primelor întâlniri se stinge relativ repejor, stă în legea firii. Explicaţia poate fi şi pur hormonală – anumiţi hormoni au partea lor extrem de importantă în acel sentiment de „nu mai rezist să-l văd pe X”.

Aşadar, după o vreme pierdem ajutorul hormonilor, pierdem dorinţa de cucerire, ne culcăm pe urechea comodităţii şi a rutinei, considerăm că suntem scoşi din circuitul oamenilor care merg la întâlniri şi simt Fiorul, aşa că ne orientăm spre programul TV, spre reţete de supe creme şi, unde e cazul, spre creşterea copiilor.

1. Greutatea, mare inamic – atunci când un actor român a semnat, la căsătorie, un soi de contract cu cea care îi devenea soţie, prin care amândoi se angajau să nu se îngraşe cu mai mult de 5 kilograme pe durata mariajului, lumea a comentat în fel şi chip. Deşi, după cum ne dovedeşte realitatea, fluctuaţiile mari de greutate dinaintea vs. din timpul căsătoriei sunt strâns legate de libidoul partenerilor.

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi pentru că încep să mănânce mai multe dulciuri şi să bea mai mult vin, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Leeds Metropolitan University. Despre femei, cercetătorii spun că s-ar îngrăşa pentru că, brusc, ar începe să mănânce cot la cot cu soţul, porţii generoase.
Oricare ar fi motivul, urmarea o ştim: mai puţină încredere în sine, atractivitate scăzută, sex spre zero.

2. Serviciul, bată-l timpul liber! stresul legat de un loc de muncă solicitant nu e o poveste de adormit clienţii psihologilor. El există şi dăunează grav unei relaţii, dacă este lăsat. Ca să nu vă strângeţi mai des în braţe laptopul decât vă strângeţi partenerul trebuie să trasaţi nişte linii clare între viaţa profesională şi cea personală peste care nu veţi trece chiar niciodată. Vă sună rău sexul programat? Eu cred că sună şi mai rău cel inexistent.

3. Copilul nostru, stăpânul nostru –  e firesc ca întreg universul unui părinte să fie schimbat complet în clipa în care apare un bebeluş, dar nu este deloc normal ca părintele să uite de el în totalitate şi să îşi ignore dorinţele şi nevoile. Mamele obişnuiesc să uite că au fost cândva şi iubite pasionale şi ocolesc luni la rând subiectul intimităţii. Nimic bun nu poate ieşi din asta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân