Suplimentul care te ajută să crești motivația și să ai performanțe mai bune

Potrivit ultimelor rezultate ale studiile, cel mai bun mod de a crește performanțele și motivația este de a consuma suplimente cu N-acetil-L-cisteină.
  • Publicat:
Suplimentul care te ajută să crești motivația și să ai performanțe mai bune
Foto: shutterstock

Dacă nu te simți productivă la locul de muncă, nu ai nici cea mai mică intenție să te dai jos din pat sau să te apuci de hobby-urile preferate sau exercițiile fizice zilnice, poate că este timpul să acorzi mai multă atenție sănătății tale. Asigură-te că dormi suficient, dar și că dieta ta este una corespunzătoare. Potrivit ultimelor rezultate ale studiile, cel mai bun mod de a crește performanțele și motivația este de a consuma suplimente cu N-acetil-L-cisteină.

Studiul publicat în eLife Sciences a determinat dacă participanții care aveau un nivel crescut de proteină aveau rezultate mai bune la testele care evaluau performanțele și efortul. Ulterior, cercetătorii au folosit un sistem prin care a fost redusă influența proteinelor în rândul șobolanilor de laborator. Ca rezultat, animalele erau mai puțin motivate și nu performau la fel de bine ca în momentul testării, chiar dacă li se ofereau recompense. În momentul în care cercetătorii le-au oferit suplimente cu N-acetil-L-cisteină, aceștia aveau rezultate mai bune în urma testării.

N-acetil-L-cisteina este un supliment care poate fi sintetizat în corp datorită cisteinei precursoare, scrie ScienceDaily. Cisteina se regăsește în alimente bogate în proteină precum carne, pește și fructe de mare. Alte surse cu o cantitate redusă sunt ouăle, cerealele integrale și legume precum broccoli, ceapă și leguminoase.

Studiul nu indică doar sceneraiul prin care ni se arată cât de mult lucrează creierul 24/7, ci și modul în care acesta este afectat de stres din cauza deteriorării oxidative și cum proteina poate ajuta la stabilirea mindset-ului, în special privind motivația.

Cu toate astea sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra modul în care proteinele afectează creierul și motivația. Până atunci, ideal este ca fiecare dintre noi să consume macronutrienții esențiali și să avem un stil de viață săntos. Motivația nu vine doar din nutriție, ci și din oamenii cu care ne înconjurăm pentru a ne putea ghida mai ușor către îmbunătățirea sănătății, sănătății mentale și sănătății fizice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân