Tu îți asculți corpul? 10 semne care îți spun că mănânci prea puțin

  • Publicat:
Tu îți asculți corpul? 10 semne care îți spun că mănânci prea puțin

În general, persoanele care își doresc să slăbească mai rapid încearcă să mănânce cât mai puțin. Din păcate, acest obicei nu este deloc sănătos și poate face mult rău organismului.

Este absolut firesc să te simți uneori apatic sau fără chef de viață, pentru că nu avem întotdeauna zile foarte bune, însă dacă te confrunți constant cu următoarele semne, trebuie să începi să mănânci mai mult și să ai o dietă echilibrată.

10 semne că nu te hrănești corespunzător

Nu ai energie

Când nu mănânci suficiente calorii, este posibil să te simți apatic și fără energie. Lipsa energiei cauzată de înfometare te obosește atât fizic, cât și psihic, și îți poate cauza mari probleme.

Ai amețeli

Amețeală poate indică faptul că nu te-ai hrănit corespunzător în ultima perioadă. Dacă ai amețeli bruște și nu numai atunci când te ridici de jos, s-ar putea să fii anemic. Acest lucru înseamnă că nu ai consumat suficiente minerale, vitamine și nutrienți.

Îți cade părul

Părul poate să cadă din foarte multe motive, este adevărat. Însă dacă nu observi nicio schimbare în acest sens, deși ai încercat diverse tratamente, și te confrunți și cu celelalte semne amintite în acest articol, s-ar putea ca lipsa hranei să fie cauza.

Ești mai mereu irascibil/ă

Lipsa mâncării poate să se manifeste și la nivel emoțional. Mai exact, te vei simți iritat și mai morocănos decât de obicei.

Ți-e constant foame

A fi foame este unul dintre semnele cele mai evidente de a nu mânca suficientă mâncare. La oameni, restricția calorică poate provoca foame și pofte de mâncare atât la persoanele cu greutate normală, cât și la persoanele supraponderale.

Nu poți rămâne însărcinată/păstra o sarcină

Mâncarea insuficientă poate interfera cu capacitatea femeii de a rămâne însărcinată sau de a menține o sarcina. Când aportul caloric sau procentul de grăsime corporală scade prea mult, semnalele pot deveni afectate, ceea ce duce la modificări ale cantității de hormoni eliberați.

Ai insomnii/somn perturbat

Să te simți că și cum ți-ar fi prea foame pentru a adormi sau să te trezești flămând sunt semne majore că nu primești suficient de mâncat.

Ai senzație de frig

Dacă simți în mod constant frig, cauza ar putea fi faptul că nu mănânci suficientă mâncare. În general, cu cât reduci mai mult caloriile, cu atât este mai probabil să te simți mai rece.

Te confrunți cu constipația

Mișcările intestinale rare pot fi și acestea legate de aportul inadecvat de calorii. Dacă ai probleme cu regularitatea, este esențial să te uiți la cantitatea de alimente pe care o consumi și să evaluezi dacă primești suficient.

Ai anxietate

Deși dieta poate duce la starea de spirit, anxietatea totală poate apărea din cauza aportului foarte scăzut de calorii.

Pentru a minimiza anxietatea, asigură-te că consumi suficiente calorii și ai o dietă sănătoasă: consumă pește gras în special (Omega3), poate ajuta la reducerea anxietății.

Citește și: Vitamina A împotriva malnutriției

FOTO: Shutterstock / SURSA: HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân