Terapia japoneză cu apă: scapă de constipație și hipertensiune

Află ce presupune terapia japoneză cu apă și cum te poate ține departe de hipertensiune și constipație, dar și la ce riscuri te poți expune.
  • Publicat:
Terapia japoneză cu apă: scapă de constipație și hipertensiune
Terapia japoneză cu apă: scapă de constipație și hipertensiune

Terapia japoneză cu apă presupune consumul de câteva pahare cu apă la temperatura camerei, în fiecare dimineață, imediat cum te trezești. Se presupune că această practică tratează numeroase probleme, de la constipație, până la hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și cancer.

Terapia japoneză cu apă: ce este?

Terapia Japoneză presupune să bei în fiecare dimineață pe stomacul gol câte un pahar cu apă la temperatura camerei sau caldă, pentru a ajuta la curățarea sistemului digestiv și reglarea sănătății tractului gastrointestinal. Se spune că apa rece este periculoasă pentru organism deoarece face ca grăsimile și uleiurile din alimentele pe care le consumi să se întărească în tractul digestiv, iar astfel digestia este încetinită.

Ce trebuie să faci?

  • Bea între patru și cinci pahare (160ml) de apă la temperatura camerei pe stomacul gol, imediat cum te-ai trezit, înainte să te speli pe dinți și așteaptă 45 de minute înainte de micul dejun.
  • La fiecare masă, mănâncă doar pentru 15 minute și așteaptă cel puțin 2 ore înainte să mănânci sau să bei altceva.

Potrivit celor care practică această metodă terapeutică, pentru a trata anumite afecțiuni este nevoie de diferite perioade de timp. De exemplu:

  • Constipația: 10 zile
  • Hiperteniunea arterială: 30 zile
  • Diabetul de tip 2: 30 zile
  • Cancer: 180 zile

Deși constipația și hipertensiunea pot fi ameliorate de consumul de apă, nu există studii care să sprijine că diabetul de tip 2 și cancerul pot fi tratate.

Terapia japoneză cu apă: beneficii

Crești consumul de apă într-o zi obișnuită. Folosind această metodă, vei consuma suficientă cantitate de apă astfel încât să rămâi hidratat. Pe lângă hidratare, includem și o bună funcționare a creierului, un nivel crescut de energie și o tensiune arterială și temperatură a corpului reglate. Mai mult, acest obicei sănătos previne constipația, durerile de cap și pietrele la rinichi.

Consumi mai puține calorii. Această practică te va ajuta să slăbești, deoarece consumi puține calorii. În primul rând, înlocuiești băuturile care conțin zahăr precum sucul de fructe sau sucurile carbogazoase cu apă.

Riscuri

Bineînțeles, terapia japoneză cu apă este asociată și câtorva potențiale riscuri. De exemplu, intoxicația cu apă, care apare atunci când bei o cantitate excesivă de apă într-un timp foarte scurt. De asemenea, scade nivelul de săruri din sânge, care sunt diluate de fluidele în exces. Pentru a nu te confrunta că aceste efecte adverse asigură-te că nu bei mai mult de 1 litru de apă pe oră, deoarece aceasta este cantitatea de fluide cărora rinichii îi pot face față.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”