Remedii naturale pentru sani sensibili

Poti lua si suplimente de calciu, maximum 1200 mg pe zi. Acest lucru ajuta la ameliorarea sensibilitatii sanilor.
  • Publicat:
Remedii naturale pentru sani sensibili
Remedii naturale pentru sani sensibili

Sensibilitatea sanilor poate aparea din cauza unei combinatii de factori precum: dieta, nutritia, retentia de apa, greutatea, varsta, ciclul menstrual si fluctuatiile nivelului hormonilor. Studiile au aratat ca aproape trei femei din patru sufera de acest disconfort cel putin o data la maturitate.

Citeste cateva sfaturi pentru a preveni si trata sensibilitatea sanilor:

1. Sensibilitatea sanilor apare in principal inainte, dupa sau in timpul menstruatiei. In aceste cazuri foloseste compresele reci, sau chiar bucati de gheata infasurate intr-o panza. Daca sensibilitatea apare independent de menstruatie, aplica comprese calde timp de 15-20 de minute pe piept folosind un prosop incalzit sau o perna electrica.

2. Uneori, durerile de sani pot aparea si atunci cand nu porti sutien. Poarta-l in fiecare zi, pentru ca acesta iti sustine sanii.

3. Poti lua si suplimente de calciu, maximum 1200 mg pe zi. Acest lucru ajuta la ameliorarea sensibilitatii sanilor. Reducerea grasimilor din alimentatie, de asemenea, atenueaza durerile de sani pentru o anumita perioada de timp. O doza recomandata de 400 mg de magneziu pe zi usureaza durerile mamare periodice si reduce simptomele menstruatiei.

4. Uleiul de primula este foarte folositor in tratarea sensibilitatii sanilor. Acizii grasi esentiali prezenti in acesta usureaza durerile de sani si durerile abdominale. El este folosit pentru reglarea echilibrului hormonal feminin si ajuta la reducerea riscului de aparitie a tumorilor de san determinate de dezechilibrele hormonale.

5. Vitamina E este un antioxidant puternic, dar mai ales este vitamina fertilitatii. Ea este esentiala pentru functionarea normala a organelor genitale feminine. Astfel, ea amelioreaza sensibilitatea sanilor si problemele provocate de sanii fibrochistici.

6. Produsele din soia contin un ingredient din familia fitoestrogenilor care diminueaza sensibilitatea sanilor. Reducerea aportului de sare ajuta la eliminarea retentiilor de apa care, de asemenea, duce la usurarea durerii.

7. Evita cafeina sub orice forma deoarece contine un ingredient ce stimuleaza tesutul sanilor si cauzeaza durerea. Consuma, in schimb, bauturi pe baza de plante. Acestea actioneaza ca diuretice usoare si elimina din fluidele ce cauzeaza probleme ale sanilor.

8. Estrogenul este stocat in grasimea din corpul femeilor. Pierderea excesului de greutate reduce riscul problemelor sanilor generate pe cale hormonala. Elimina din dieta ta grasimile hidrogenate pentru ca acestea impiedica capacitatea organismului de a converti acizii esentiali grasi (EFA) in acid linoleic gama (GLA). Corpul nostru are nevoie de GLA pentru a calma durerile mamare.

Tu ce remedii naturale folosesti pentru a scapa de sensibilitatea sanilor?

Citeste si Ce este mastita?
                  Sani mai mari prin hipnoza?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce este fibromul uterin?
Ce este fibromul uterin?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”