Oboseală maximă? Nu te simți în stare să faci față sarcinilor de zi cu zi? 3 soluții care nu costă bani

Este normal să obosim și să nu ne concentrăm pe perioade scurte. Însă nu este normal ca aceste stări să ne însoțească săptămâni întregi la rând.
  • Publicat:
Oboseală maximă? Nu te simți în stare să faci față sarcinilor de zi cu zi? 3 soluții care nu costă bani
Lipsa concentrare - soluții fără bani, foto Shutterstock

Starea de oboseală, epuizarea, lipsa de concentrare sunt stări cu care orice persoană se poate confrunta la un moment dat. Se pare că în special la sfârșit de an, se instalează mai des aceste stări. Lipsa de putere, lipsa de focus, lipsa de concentrare sunt la baza lipsei de forță, lipsei de motivație, lipsei rezultatelor. Există soluții la îndemână.

Evident, o introspecție este de folos atunci când ajungem în acest stadiu al epuizării. De ce suntem atât de obosiți? Am avut o perioadă încărcată? Am neglijat somnul de noapte? Am lucrat fără pauze? Am făcut excese de alcool, țigări, alimente procesate? Stresul a ajuns la cote mari? După acest pas, iată câteva soluții care nu presupun investiții materiale pentru a restaura starea de bine și a ne putea concentra.

Mișcarea, cel mai natural mod de a ne încărca bateriile

”Sportul este un remediu bun pentru corpul nostru. Ignorarea distragerilor provocate de stimuli externi și creșterea concentrarii se numără printre numeroasele beneficii ale exercițiilor fizice regulate. Recomand mersul pe jos conștient, dar și tir sportiv (arc, pistol), tenis, ping pong” spune Camelia Anca Baciu, psiholog și psihoterapeut.

Nu trebuie neglijată puterea naturii atunci când vorbim despre regenerarea naturii. Atunci când ne gândim să mergem în natură, pe mulți dintre noi, cei care trăim la oraș, ne cuprinde anxietatea. De unde timp? Însă chiar și o repriză de 20 de minute alocate zilnic într-un parc, pădure, într-o grădină au rolul de a ne deconecta și relaxa.

Curăță jardinierele, dacă nu ai grădină

Grădinăritul este de asemenea  o activitate ce ne ține ancorați în prezent și relaxează. Chiar dacă nu ai o grădină, cel mai probabil ai grijă de câteva ghivece cu flori. Ocupă-te de ele, poate unele flori necesită vase mai mari și trebuie replantate. De asemeneea, plantarea de semințe și îngrijirea acestora sunt plăcute.

Oprește-te din a verifica non stop telefonul și computerul

Tehnologia este de ajutor. Însă, ne-a acaparat fără știrea noastră o bună parte din viață, iar sistemul nervos are de suferit. De ce? Căci atunci când suntem mereu ochii și urechile conectați la telefoane, suntem în stare de alertă. Iar asta nu permite stării de relaxare să se instaleze. ”Pentru a remedia lipsa de concentrare este necesară reducerea stimulilor din mediu. Un telefon care zumzăie , cu notificari interminabile, este o rețetă pentru distragerea atenției, mai ales când lucrăm sub un termen limită. Găsirea unui spațiu liniștit și îndepărtarea dispozitivelor electronice de care nu avem nevoie ajută la îmbunătățirea concentrării” adăugă Camelia Anca Baciu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân