Oamenii cu adevărat sănătoși fac aceste 6 lucruri în fiecare dimineață

  • Publicat:
Oamenii cu adevărat sănătoși fac aceste 6 lucruri în fiecare dimineață
Sursa foto: pexels

Oamenii cu adevărat sănătoși, cei care parcă strălucesc, au câteva obiceiuri ce țin de rutina de dimineață. Iată despre ce e vorba și cum le poți implementa și tu în stilul tău de viață! 

6 lucruri pe care le fac oamenii sănătoși în fiecare dimineață

Beau un pahar mare cu apă imediat ce se trezesc

Hidratarea corpului după somn și activarea sistemului digestiv sunt extrem de importante. Consumă și tu, astfel, un pahar de apă cu lămâie sau cu un strop de oțet de mere pentru efecte benefice.

Potrivit experților în sănătate, consumul de oțet de mere poate ajută la orice, de la reducerea colesterolului și până la echilibrarea zahărului în sânge. 

Citește și: Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare dimineață. Adevărul despre acest obicei, explicat de medic

Lasă gadgeturile deoparte preț de o perioadă

Faptul că deschizi telefonul, laptopul sau tableta la prima ora a dimineții nu face decât să îți aglomereze instant mintea.

Specialiștii recomandă cel puțin 30 minute de liniște înainte de verifica email-urile, mesajele sau rețelele de socializare.

Sunt profund recunoscători

Focusul pe recunoștință și mulțumire în față Universului sau divinității pune bazele atitudinii pozitive pe întreg parcursul zilei.

Petrece măcar un minut gândindu-te la toate lucrurile pentru care ești recunoscătoare și enumeră-le cu deschidere, cu mulțumire.

Citește și: Recunoştinţa te poate face mai fericit şi mai sănătos

Fac orice formă de mișcare

Fie că este vorba de o plimbare scurtă, de câteva minute de jogging în parcul din apropiere sau pur și simplu de un dans în intimitatea casei tale, cheia pentru o viață sănătoasă este mișcarea!

Practicarea unei activități fizice în mod regulat ameliorează depresia, sprijină menținerea în greutate și reduce riscul de boli cronice. 

Iau un mic dejun sănătos și copios

Un mic dejun sănătos îți va activa metabolismul, oferindu-ți în același timpul, energia și vitalitatea de care vei avea nevoie pentru o bună funcționare în timpul zilei.

Citește și: Un mic dejun copios îţi protejează sănătatea

Își zâmbesc în oglindă preț de câteva clipe

Acest exercițiu banal nu doar că inspiră o atitudine pozitivă, dar este și un excelent stimulator al stimei de sine.

Privește-te cu drag, așadar, și spune-ți lucruri dintre cele mai pozitive. Poți începe cu „Merit să fiu iubită”, „Merit să fiu fericită”, „Merit ca însăși viața să mă trateze cu bunătate și cu blândețe” și vezi ce se întâmplă! 🙂

Surse: Eat Well Enjoy Life, Mind Body Green, INC

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân