Motivele bizare pentru care revii mereu la aceeași greutate

  • Publicat:
Motivele bizare pentru care revii mereu la aceeași greutate
Sursa foto: shutterstock

Multe femei se confruntă cu asta: după ce au ținut o dietă draconică, cu multe restricții și abținere, se răsfață cu preparate delicioase și kilogramele se pun la loc. Există patru mari motive pentru care se întâmplă asta, iar despre ele vom vorbi azi.

4 motive ciudate pentru care revii mereu la aceeași greutate

Genetica

Gena din păcate nu o poți schimba. Și este un factor determinant al greutății tale. Dacă mereu te-ai confruntat cu asimilarea kilogramelor în plus și asta vine din genă, s-ar prea putea să o faci toată viața. Și să lupți împotriva acestui aspect, poate fi pur și simplu zadarnic. Și frustrant.

Hormonii

Hormonii pot afecta și ei, în egală măsură, greutatea. Potrivit specialiștilor, stările de foame și de sațietate sunt dictate de doi dintre aceștia, respectiv de leptină și de grelină. Când nivelul de leptină este crescut în organism, atunci experimentezi starea de sațietate. În schimb, când nivelul de grelină este crescut, ei bine atunci apare și senzația de foame.

Dieta

Dar nu orice soi de dietă, ci dieta de tip CRASH DIET, acea dietă în care nu consumi mai mult de 700 de calorii, ceea ce duce la înfometare. Specialiștii nu încurajează aceste măsuri extreme, oricât de tentată ai fi să scapi de kilogramele nedorite. Nu numai că îți pui sănătatea în pericol, însă nici rezultatele nu vor fi cele sperate. Poți pierde într-adevăr multe kilograme într-un timp record, însă tot la fel le vei pune și la loc. Atenție, așadar.

Mișcarea

Sau mai bine zis, lipsa acesteia. Cu siguranță cel mai bun mod de a scapă de kilogramele în plus este să faci mișcare. Pierderea în greutate se întâmplă doar atunci când consumul de energie este mai mare decât consumul de calorii de pe parcursul zilei. Găsește-ți și tu motivația și ieși la alergat, urcă scări, fă-ți un abonament la sală! Îți vor ajuta sănătatea per ansamblu!

Surse: New York Times, Cleveland Clinic, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân