Îți cade părul de mai mult de 3 luni? Ai o leziune care sângerează des și nu se vindecă? Mergi de urgență la dermatolog

În timpul consultației dermatologice, medicul îți va verifica alunițele cu ajutorul unui aparat care se numește dermatoscop.
  • Publicat:
Îți cade părul de mai mult de 3 luni? Ai o leziune care sângerează des și nu se vindecă? Mergi de urgență la dermatolog
Monica Rădulescu om de comunicare, a hotărât să-și dedice activitatea profesională în scopul informării femeilor despre importanța sănătății lor după ce prietena ei Cristina și-a pierdut viața în lupta cu cancerul uterin. Foto: arhiva

Monica Rădulescu om de comunicare, a hotărât să-și dedice activitatea profesională în scopul informării femeilor despre importanța sănătății femeilor după ce prietena ei Cristina și-a pierdut viața în lupta cu cancerul uterin. De curând, a lansat un e-book gratuit pentru informarea femeilor „Ghid complet de consultații periodice”. Am aflat de la Dr. Elena Popa, medic dermatolog, de ce este vizita la medicul dermatolog poate salva viața.

 

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Cum să avem grijă de piele? În „Ghid complet de consultații periodice” Dr. Elena Popa, medic dermatolog, vorbește despre importanța folosirea cremelor cu SPF tot timpul anului, monitorizarea alunițelor dar și despre leziunile pielii care nu se mai vindecă.

Când este cazul să mergem de urgență la un consult dermatologic

De piele trebuie să avem grijă mereu, să monitorizăm alunițele și să aplicăm creme cu protecție solară UVA plus UVB pe tot parcursul anului. Însă sunt situații în care se necesită de urgență consultul medicului dermatolog. De exemplu:

  • o leziune sau o aluniță și-a schimbat dimensiunea sau culoarea;
  • ai o leziune care sângerează des și nu se vindecă;
  • ai o erupție pe piele care nu trece;
  • îți cade părul de mai mult de trei luni;
  • observi o infecție la unghii sau ai sau modificări ale unghiilor care durează de mai mult de trei luni la mâini și șase luni la picioare.

Cum să protejezi pielea împotriva radiațiilor solare

În primul rând, este recomandat să folosești o cremă cu SPF (factor de protecție) tot timpul anului, nu doar vara. Radiațiile UVA și UVB nu țin cont de anotimp și ești oricând expus la acestea.

 Cumpără o cremă de protecție cu un SPF cât mai ridicat și citește cu atenție eticheta. Trebuie să scrie pe ea că te protejează nu doar de radiațiile UVB, ci și de UVA. Ambele contribuie la îmbătrânirea pielii și pot agrava boli dermatologice, precum acneea.

De ce nu se ”usucă” coșurile la soare!

Medicul dermatolog mai atrage atenția în ghidul amintit despre obiceiul unor fete și femei care stau la soare să li se usuce coșurile.  Însă acest gest nu are validare medicală, din contră, poate duce la complicații grave.

”Știu că multe fete stau la soare sau merg la solar ca să li se usuce coșurile, dar asta cu siguranță nu face parte din tratament. Ba mai mult, expunerea în exces mai mult dăunează, și, din păcate, în timp, aceasta poate duce chiar la cancer de piele” a explicat dr. Elena Popa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân