Ce se întâmplă cu pielea ta când o expui la soare

Cum afectează căldura pielea? De ce apare bronzul? De ce apare acneea vara?
  • Publicat:
Ce se întâmplă cu pielea ta când o expui la soare

Fiecare vară pe tenul nostru. La propriu. Și nu ne referim doar la ridurile de expresie de la zâmbet, emoții, râs din fiecaer anotimp. Ați ghicit, ne referim la urmele lasăte de razele solare pe ten. Ei bine, regula de aur spune să evităm expunerea la soare la orele de vârf, să folosim tot timpul anului creme cu SPF ridicat, să purtăm pălării cu boruri înalte vara, să ne hidratăm. Am aflat de la specialiști în îngrijirea tenului cum afectează razele solare pielea și ce soluții sunt.

Canicula, poluarea, umiditatea afectează strălucirea natural a pielii și a podoabei capilare. Expunerea necontrolată la soare poate duce de asemenea la apariția mâncărimilor, arsurilor solare, erupțiilor cutanate și petelor pigmentare.

Concret, cum afectează temperaturile ridicate pielea?

Creșterea temperaturilor în lunile de vară, combinată cu umiditatea și căldura, poate crește activitatea glandelor sebacee. Pe măsură ce vremea se încălzește și umiditatea crește, glandele sebacee ale pielii încep să producă exces de sebum (ulei natural). Uleiul secretat se blochează pe suprafața pielii, o face să devină lipicioasă, iar stratul de grăsime blochează porii.

Unele persoane suferă de acnee vara

Erupțiile de acnee reprezintă cea mai frecventă problemă care apare vara. Persoanele cu pielea grasă sunt mai predispuse la aceasta, deoarece bacteriile și uleiurile din piele se amestecă cu transpirația, provocând pori înfundați și acnee.

Bronzul, o consecință a expunerii la soare

Mult timp pielea bronzată este ridicată la rang de obligativitate de multe persoane. Se pare că aspectul dat de pielea arămie este mai plăcut în ochii unora. Și de aici multe sacrificii pentru a obține acel look. Însă, pielea sănătoasă este adevărata piele frumoasă! Atunci când pielea este expusă la razele UV dăunătoare, producția de melanină crește pentru a proteja pielea de daunele solare. Melanina are calități fotoprotectoare. Excesul de melanina are ca rezultat o piele mai închisă și bronzată.  În timp ce toată lumea este conștientă de faptul că excesul de melanină înseamnă o piele bronzată, puțini relaționează pielea arsă de soare cu îmbătrânirea și cancerul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân