Acidul linoleic, ingredientul esențial pentru tenul gras

Acidul linoleic este doar un nume fancy folosit pentru un tip de acid gras care se regăsește în sebum.
  • Publicat:
Acidul linoleic, ingredientul esențial pentru tenul gras
Foto: shutterstock / Acidul linoleic, ingredientul esențial pentru tenul gras

Acneea și tenul gras merg mână în mână, dar există o diferență majoră între cele două probleme de piele. Deși amândouă sunt declanșate de excesul de sebum, persoanele care se confruntă cu acnee din cauza tenului gras au un nivel redus de acid linoleic în sebum. Absența acidului linoleic din sebum contribuie la reducerea nivelului de ceramide rezultând o întrerupere a barierei protectoare a pielii care produce aceste imperfecțiuni. Soluția? Adaugă în rutina de îngrijire produse care conțin acid linoleic.

Acid linoleic: ce este?

Acidul linoleic este doar un nume fancy folosit pentru un tip de acid gras care se regăsește în sebum. Mai exact, este un acid gras omega-6 cunoscut și sub numele de vitamina F, pe care o poți obține din legume uleioase, nuci și semințe. De asemenea, se regăsește în mod natural în sebum, care determină sănătatea pielii. Dacă există un dezechilibru, organismul va produce un exces de sebum și astfel apare tenul uleios. Acidul linoleic este un acid gras esențial pe care glandele sebacee îl folosesc în mod normal pentru producția de sebum și care calmează pielea și foliculii, dar și acneea.

Dacă pielea nu produce o cantitate suficientă de acid linoleic se manifestă sub forma erupțiilor sau a pielii uscate. Din fericire, acest ingredient se găsește și în produsele de îngrijire personală unde funcționează ca agent emolient.

Acidul linoleic și beneficiile lui

Datorită proprietăților emoliente, acidul linoleic are beneficii de hidratare, netezire și protecție, fiind astfel un ingredient miraculos pentru piele pentru că oferă hidratare și volum. Astfel, pielea are capacitatea de a menține și întări bariera protectoare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân