3 gesturi simple care îți ”salvează” pielea vara

Pielea necesită o rutină de îngrijire atentă pe tot parcursul anului, dar mai ales vara când este expusă la soare.
  • Publicat:
3 gesturi simple care îți ”salvează” pielea vara
Cum să menții pielea sănătoasă vara? Foto: Shutterstock

La mare, la soare… cu toții ne dorim să ne relaxăm în fața unei ape. Și să ne relaxăm sub razele călduroase și lumina plină de vitalitate a soarelui. Ei bine, nu este nimic greșit până aici. Iar ”băile de soare” au beneficiul lor dacă sunt făcute până în ora 11.00 și după ora 17.00. Telefoanele inteligente arată și nivelul de radiații solare la diverse ore pentru locația în care vă aflați, deci nimic mai simplu pentru sănătatea pielii dumneavoastră.

Am stat de vorbă cu specialiști în frumusețe despre gesturile care ajută la păstrarea sănătății pielii vara.

Folosiți o cremă cu protecție solară? Ei bine, acest gest trebuie să vă însoțească tot timpul anului, nu doar vara.

Crema solară nu ar trebui să lipsească din ritualul nostru de îngrijire zilnică pe tot parcursul anului, dar în mod special în timpul verii crema trebuie să aibă un factor de protecție ridicat. Și mai important să fie de calitate și să fie aplicată ori de câte ori este necesar. Și după fiecare baie.

De ce e nevoie de atenție cu privire la expunerea la soare? Expunerea prelungită la razele ultraviolete puternice ale soarelui poate provoca arsuri solare. Razele soarelui UV-A și UV-B pot fi foarte dure, au capacitatea de a pătrunde în straturile exterioare ale pielii și de a accesa straturile mai profunde, unde pot deteriora și ucide cu ușurință celulele pielii. Pe lângă faptul că oferă un bronz frumos, acestea pot provoca îmbătrânire prematură, pete pigmentare, linii fine și riduri.

Cum să alegem crema?

O bună protecție solară cu SPF 30-50 este vitală pentru lunile de vară pentru toate tipurile de piele. Alegeți un produs care are un spectru larg de ultraviolete (între 30-50 SPF și acoperă razele UVA și UVB). Reaplicați la fiecare trei ore dacă petreceți toată ziua la soare. Asigurați-vă că vă acoperiți, de asemenea, mâinile, picioarele, umerii și gâtul. Folosirea unei creme cu protecție solară vă poate ajută să preveniți și alte probleme ale pielii, cum ar fi, inflamația și acneea.

Ce alte produse sunt utile pentru îngrijirea pielii vara?

Un toner pe bază de apă poate fi eficient în închiderea porilor deschiși. Numărul maxim de glande sebacee se găsesc pe zona T a feței. Pentru a preveni pătrunderea transpirației și a uleiului în pori, utilizați un toner pe bază de apă și ingrediente

Celulele pielii se reînnoiesc, iar cele moarte trebuie exfoliate

Un simplu gest efectuat de 2 ori pe săptămână poate face diferența în ceea ce privește aspectul pielii dumneavoastră. Vorbim despre exfolierea pielii. Exfolierea este cheia pentru o piele mai strălucitoare și mai netedă. Utilizați un scrub pentru față și unul pentru corp de cel puțin două ori pe săptămână pentru a îndepărta excesul de murdărie și sebum. Produsul pentru exfoliere – scrubul se allege în funcție de tipul de ten iar masajul se face delicat. Și buzele și zona gâtului trebuie incluse în procesul de exfoliere. Nu exfoliați excesiv, deoarece pielea se vă învineți și puteți ajunge să aveți erupții cutanate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”