Cum să obții un bronz sănătos și de lungă durată

Dacă ești interesată cum să obții un bronz sănătos și de lungă durată, fără să te confrunți cu probleme, am câteva sugestii pentru tine.
  • Publicat:

Iubim zilele de vară, mai ales că ne putem bucura de o piele bronzată, dar să nu uităm că expunerea îndelungată la soare poate veni și cu părți mai puțin plăcute, precum riscul de cancer de piele. Chiar dacă folosești protecție solară, expunerea la soare reprezintă un risc major. Dacă ești interesată cum să obții un bronz sănătos și de lungă durată, fără să te confrunți cu probleme, am câteva sugestii pentru tine.

Înainte de toate, pregătește-ți pielea pentru expunerea la soare. Încearcă să exfoliezi pielea pentru a îndepărta celulele moarte și hidratează-te intens atât pe interior, cât și pe exterior. Pe scurt, bea multă apă și folosește creme care să-ți hrănească pielea.

Nu uita de protecția solară! Folosește produse cu factor de protecție cel puțin 30 și evită uleiurile pentru bronzat. Asigură-te că aplici produsul cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și reaplică-l din două în două ore.

Consumă alimente care conțin beta-caroten. Morcovii, cartofii dulci și salata kale te pot ajuta să-ți accentuezi bronzul fără să te confrunți cu arsuri solare.

Ai grijă la ce oră ieși la plajă! Dacă vrei să te bronzezi rapid, soarele este mai puternic în intervalul 12:00- 15:00. Deși rezultatele sunt mai rapide, sănătos ar fi să eviți acest interval orar pentru a reduce riscul de arsuri solare și cancer de piele.

Pentru a menține bronzul obținut, adoptă o rutină de îngrijire corespunzătoare a pielii. În continuare exfoliază pielea o dată pe săptămână și nu uita să aplici zilnic produse hidratante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult