Unele gustări populare ar putea fi interzise. Substanțele chimice pe care le conțin ingredientele pot cauza cancer

Unele dintre gustările și bomboanele clasice preferate ale americanilor ar putea fi interzise în mai multe state din cauza unor substanțe chimice din ingrediente, care cauzează cancer.
  • Publicat:
Unele gustări populare ar putea fi interzise. Substanțele chimice pe care le conțin ingredientele pot cauza cancer

Aceste substanțe chimice sunt incluse în cereale precum Lucky Charms și Froot Loops, bomboane inclusiv Skittles, Nerds, M&M’s și Swedish Fish și gustări precum Flamin’ Hot Cheetos și Doritos. Gatorade și alte băuturi sportive sunt, de asemenea, vizate.

Cele mai populare gustări ar putea fi interzise

Multe dintre substanțele chimice din aceste alimente sunt deja interzise în cea mai mare parte a Europei, iar acum mai multe state din SUA încearcă aceeași abordare. În octombrie, California a publicat o interdicție privind bomboanele Skittles, care a scos în afara legii unele substanțe chimice alimentare potențial cancerigene: ulei vegetal bromurat, bromat de potasiu, propilparaben și colorant roșu nr. 3.

Substanțe chimice cu potențial cancerigen

Bromatul de potasiu, de exemplu, este folosit pentru a întări textura pâinii, dar este și un cancerigen cunoscut la șobolani și poate provoca probleme renale la oameni.

Uleiul vegetal bromurat are un efect toxic asupra tiroidei. Ingredientul a fost folosit cândva în Mountain Dew. Acest proiect de lege este programat să intre în vigoare în 2027, dar se aplică numai în California.

Din 5 martie, parlamentarii au introdus două proiecte de lege pentru a proteja populația din New York de și mai multe substanțe chimice toxice din alimente, a raportat Environmental Working Group. Proiectele de lege propuse ar interzice mai multe substanțe chimice, plus dioxid de titan, BHA și azodicarbonamidă sau ADA, care se găsesc în anumite produse de panificație.

Politicienii din Pennsylvania cer interzicerea coloranților Roșu 40, Galben 5, Galben 6, Albastru 1 și Albastru 2. Illinois, New Jersey și Missouri iau în considerare și interzicerea anumitor aditivi. Aceste substanțe chimice au fost legate de un risc mai mare de hiperactivitate și probleme de comportament la copii, precum și un risc mai mare de cancer, afectarea ADN-ului și afectarea sistemului nervos.

Cum afectează substanțele organismul

O analiză din 2021 a Agenției pentru Protecția Mediului din California a asociat consumul de coloranți cu comportamentul agresiv. Despre acesta, oamenii de știință cred că este legat de modul în care coloranții influențează dopamina creierului, un neurotransmițător și hormon responsabil pentru sentimentele de plăcere și recompensă.

Yellow 5, Yellow 6 și Red 40 sunt, de asemenea, cunoscute pentru substanța benzen, care este asociată de anumite tipuri de cancer. În noiembrie, FDA a propus o interdicție federală a uleiului vegetal bromurat din cauza daunelor pe care le poate provoca sistemului nervos. California speră să interzică o altă substanță chimică legată de hiperactivitate numită Green 3.

Interdicții în SUA legate de cancer

Interdicțiile amintite anterior nu vor interzice comercializarea alimentelor în care acestea se regăsesc. Scopul lor este de a face presiuni asupra companiilor pentru a-și schimba rețetele.

„Când combinați faptul că acestea sunt legate de anumite tipuri de cancer [și] legate de dificultăți de comportament, evidențiază într-adevăr faptul că acestea sunt lucruri care nu aparțin alimentelor din cauza riscului crescut pe care îl prezintă. Acesta este cheia proiectului de lege”, a declarat Brian Ronholm, director pentru siguranța alimentelor la Consumer Reports, într-un comunicat de presă.

Între timp, state precum Indiana, Maryland, Dakota de Sud, Washington, Virginia de Vest și altele din SUA încearcă să scape de interdicțiile privind aditivii alimentari care provoacă cancer.

Surse:

https://www.ewg.org/news-insights/news-release/2024/03/two-new-bills-target-toxic-food-chemicals-new-york

https://nypost.com/2024/04/17/lifestyle/these-popular-snack-foods-could-be-banned-in-certain-states/

https://www.consumerreports.org/health/food-additives/dangerous-dyes-and-food-additives-states-want-to-ban-a3953720328/

Sursă foto: Wildeside /Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan