Efectele negative ale consumului de chipsuri din cartofi

Consumul în exces de chipsuri din cartofi poate cauza probleme serioase în ceea ce privește sănătatea ta generală.
  • Publicat:
Efectele negative ale consumului de chipsuri din cartofi
Efectele negative ale consumului de chipsuri din cartofi Sursa foto: Shutterstock

Orice dietă echilibrată poate include mici gustări sănătoase și în cantități moderate, dar exagerarea cu orice aliment poate cauza daune serioase. Deși poți crede că mâncatul câtorva chipsuri din cartofi nu-ți va influența în niciun fel obiceiurile alimentare sănătoase pe care le-ai dezvoltat până acum, află că aceste gustări bogate în grăsimi dăunătoare pot avea un efect nociv asupra corpului tău.

În cazul în care îți place să te răsfeți cu chipsuri, vei observa rapid unele schimbări corporale mai puțin plăcute, mai ales dacă mănânci cantități mari din aceste gustări sărate și pline de grăsimi în fiecare zi.

Iată șase efecte secundare incredibil de dăunătoare ale consumului regulat de chipsuri din cartofi.

  1. Chipsurile pot crește tensiunea arterială

Nimeni nu dorește să sufere de hipertensiune arterială, mai ales când aceasta poate avea o multitudine de efecte asupra sănătății, cum ar fi demența sau problemele cardiace. Dacă îți place să mănânci chipsuri, ai riscuri crescute de a te confrunta cu hipertensiune arterială, din cauza nivelurilor ridicate de sodiu găsite în fiecare porție. Sarea găsită în aceste gustări îți destabilizează în mod semnificativ nivelul de sodiu în comparație cu alte produse alimentare, punându-te în pericol rapid.

  1. Poți dezvolta cancer

Probabil nu te-ai gândit niciodată, dar punga ta preferată de chipsuri ar putea crește riscurile de apariție a cancerului. O substanță chimică numită acrilamidă care apare în alimentele procesate are proprietăți cancerigene și poate duce la o varietate de tipuri de cancer.

Aceasta vine ca o veste groaznică pentru iubitorii de chipsuri. Chipsurile din cartofi conțin niveluri ridicate din această substanță. Ai putea presupune că chipsurile din cartofi nu ar putea prezenta aceleași pericole ca un carcinogen cu risc ridicat precum nicotina, dar nu te lăsa păcălit. Atât fumul de țigară, cât și chipsurile din cartofi conțin acest cancerigen.

  1. Poate crește riscul de apariție a bolilor de inimă

Alimentele grase procesate ar putea avea un efect negativ asupra sănătății inimii tale. Înainte de a alege să te bucuri de o pungă de chipsuri, gândește-te la consecințele periculoase pe care această gustare le are asupra inimii tale, din cauza acrilamidelor.

Acestea pot crește riscurile de apariție a bolilor de inimă. Un studiu medical din 2009, a confirmat rezultatele grave ale consumului de acrilamide asupra sănătății inimii, făcând chipsurile o gustare periculoasă dovedită științific.

  1. Poate crește riscul de apariție a accidentului vascular cerebral

Când vine vorba de consumul acestor gustări din cartofi, trebuie să ții cont și să acorzi o atenție spoită nu doar acrilamidelor cancerigene. Chipsurile conțin valori ridicate ale colesterolului și, dacă ai antecedente familiale de accident vascular cerebral, trebui să eviți aceste gustări atunci când apare o astfel de poftă.

Depozitele de grăsime care se formează după consumul alimentelor cu cantități mari de colesterol provoacă un blocaj în arterele tale care ar putea duce direct la un accident vascular cerebral nedorit.

  1. Există riscuri de apariție a infertilității

Dacă credeai că trebuie să-ți faci griji doar pentru grăsimea din pungile de chipsuri, află că lucrurile nu sunt atât de simple. Grăsimile trans pot provoca daune la fel de grave, iar chipsurile prezintă una dintre cele mai rapide și sigure moduri prin care poți consuma aceste grăsimi periculoase. Oamenii de știință sunt încă în proces de cercetare a efectelor pe termen lung ale grăsimilor trans, iar descoperirile recente ar trebui să te facă să pui imediat jos acea punga de chipsuri.

  1. Poate contribui la acumularea kilogramelor nedorite

Nu este o surpriză faptul că chipsurile pot provoca o creștere majoră în greutate, având în vedere conținutul lor atât de mare de calorii goale și ușurința cu care acestea se pot consuma în exces.

Pe lângă schimbările extreme de greutate, chipsurile mai au un efect: devin irezistibile pentru papilele tale gustative din cauza conținutului de sare, determinându-te astfel să mănânci cu ușurință mult mai mult decât ar trebui.

Surse: eatthis.com, healthyeating.sfgate.com, sciencetimes.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”