Detoxifierea organismului de după sărbători în doar 5 pași

  • Publicat:
Detoxifierea organismului de după sărbători în doar 5 pași
Sursa foto: shutterstock

Perioada sărbătorilor reprezintă, de cele mai multe ori, un adevărat obstacol în lupta cu kilogramele sau în menținerea unui organism sănătos. Alimentele bogate în zaharuri și grăsimi destabilizează radical funcțiile organsimului, avertizează specialiștii. Iată cum să îți detoxifici organismul după mesele îmbelșugate de sărbători! 

5 pași de urmat pentru detoxifierea organsimului de după sărbători

Renunță la cofeină

Diminețile agitate și grele parcă nu au niciun farmec fără o ceașcă generoasă de cafea. Totuși, există alternative mai sănătoase pentru boost-ul tău de energie de care ai atâta nevoie. 

Începe-ți ziua cu un pahar cu apă caldă în care să storci sucul unei lămâi. Lămâile sunt cunoscute pentru proprietățile lor miraculoase: susțin sistemul imunitar, prezinte beneficii numeroase anti bacteriene și îndepărtează problemele de la nivelul sistemului digestiv. 

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău dacă renunți la cofeină pentru o perioadă mai îndelungată de timp

Acordă mai multă atenție primei mese a zilei

De cele mai multe ori, se întâmplă să sari peste micul dejun. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, tocmai de aceea este indicat să optezi pentru alimente bogate în vitamine și nutrienți.

Iată o combinație sănătoasă și delicioasă în același timp: Brioșe cu cheddar și mușchi țigănesc, un mic dejun sub 400 de calorii

Alege alimentele cu grijă

Dacă nu îți permiți să mănânci 100% sănătos, bio, organic, alege măcar produse care nu sunt procesate. Modul în care te simți când mănânci este important. Bucură-te de hrană, lasă problemele și stresul deoparte. Alege alimente integrale, fără adaos de aditivi, conservanți sau arome și evită-le pe cele modificate genetic.

Hidratarea este și ea importantă

Apa are numeroase beneficii pentru funcționarea sistemelor cardio-vascular, nervos și digestiv. Este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele și îți conferă și starea de bine de care ai atâta nevoie pe parcursul zilei.

Mai mult, specialiștii susțin că adesea, senzația de sete poate fi confundată cu cea de foame. Astfel, poți încerca și tu următorul truc: atunci când simți că ți-e foame, bea un pahar cu apă și așteaptă câteva minute. S-ar putea că senzația de foame să dispară.

Citește și: Hidratarea din cap până în picioare: 6 metode de hidratare eficiente pentru sezonul rece

Nu uita se mișcare!

Organismul tău are nevoie de mișcare pentru a se menține în formă optimă. Dacă nu ești un împătimitor al greutăților sau al programelor sportive, fă yoga, dansează la tine în living sau mergi la un curs de tango. Solicită-ți corpul! Transpiră! Sudoarea este un semn că trupul tău arde și elimina toxine. Sauna, deopotrivă, poate fi o alternativă bună în acest sens.

Surse: Pru Life UK, Mind Body Green, Pistachio Project

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”