Ce se întâmplă când renunți la pâine: 5 efecte nebănuite

  • Publicat:
Ce se întâmplă când renunți la pâine: 5 efecte nebănuite
Sursa foto: shutterstock

Renunțarea completă la pâine te poate ajuta să scapi de câteva kilograme în plus, însă în egală măsură îți poate epuiza organismul de nutrienți necesari. Iată, așadar, care sunt efectele eliminării acestui aliment din dieta ta. 

Ce se întâmplă când renunți la pâine: 5 efecte

Dacă în frenezia unui stil de viață sănătos ai decis să renunți la carbohidrați, incluzând aici și pâinea, mai gândește-te odată. Potrivit specialiștilor, nu orice pâine e rea și nu toate efectele acestui sacrificiu culinar sunt benefice. 

Citește și: Pâinea: proaspătă, congelată sau uscată? Cercetătorii au descoperit cea mai sănătoasă variantă:„ Te-ar putea feri de cancer”

Pofta de zahăr poate crește

Deoarece pâinea este responsabilă pentru energie, eliminarea completă a acesteia va duce în timp la căutarea unei alte surse de energie în altă parte. Și ce poți găsi mai la îndemână atunci când te simți copleșit și lipsit complet de energie decât ceva dulce? Și-n timp ce pâinea consumată cu moderație nu te va îngrășa, produsele de patiserie și dulciurile cu siguranță o vor face. Așadar gândește-te din nou dacă să renunți sau nu definitiv la consumul de pâine.

Apare constipația

Semințele integrale reprezintă o sursă impotantă de fibre. Iar fibrele sprijină stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, reduc riscul apariției obezității și al bolilor cronice, previn constipația și asigură un tranzit intestinal sănătos.

Starea de spirit se schimbă

Carbohidrații ajută creierul să genereze serotonina, hormonul responsabil cu stimularea stării de bine. Astfel, atunci când renunți complet la sursele de carbohidrați sănătoși cum este pâinea, și stabilitatea emoțională are de suferit.

Citește și: Painea ne face fericiti si ajuta la calmarea durerilor

Poate apărea oboseala

Deși pâinea albă nu este cea mai sănătoasă alternativă de a obține suficienți carbohidrați, consumul moderat de grâu integral va oferi organismului mai multă energie.

Bogată în fibre, fier și magneziu, pâinea îți va oferi sațietate și te vei simți și plin de energie totodată pentru o zi întreagă. 

Citește și: Pâinea, aliment controversat! Riscurile consumului în exces

Pierzi apă reținută în corp

Când reduci consumul de carbohidrați, primul lucru pe care îl vei observa va fi că, prin magie, vei pierde din greutate. Însă ceea ce tu pierzi nu este grăsime, ci apă reținută în corp. 

Atunci când carbohidrații sunt reținuți în corp sub formă de glicogen, fiecare gram va reține de 3-4 ori greutatea lui în apă.

Surse: Eat This, Dr Phoenix, Whats Good

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”