De ce e bine să fii gravidă vara

Chiar dacă ai zice că e dificil să fii însărcinată în sezonul cald - şi sigur găseşti tu nişte motive legate de temperatură - noi îţi arătăm câteva beneficii.
  • Publicat:
De ce e bine să fii gravidă vara

Foarte multe femei evită sarcina pe timp de vară, sau pur şi simplu le sperie ideea, care li se pare total complicată. Ei bine, vara poate fi prietenul vostru cel mai bun pe timpul sarcinii şi aflaţi în continuare de ce!

Este un moment minunat pentru exerciţii în aer liber

Plimbările şi înotul sunt cei mai buni prieteni ai viitoarei mame. Ambele au un impact redus asupra corpului, oferă beneficii cardiovasculare deosebite şi sunt scuza perfectă pentru a ieşi afară la aer curat.

Mersul este una dintre cele mai bune forme de exerciţiu în timpul sarcinii, deoarece poate fi făcut de toate femeile şi în toate stadiile sarcinii, calificându-se drept cardio uşor, spun specialiştii. Cercetările arată că exerciţiile cu greutate extra (în acest caz, fătul) oferă o multitudine de beneficii pentru sănatate atât mamei, cât şi bebeluşului, inclusiv furnizarea de mai mult oxigen în muşchii şi ţesuturile mamei şi, prin urmare, bebeluşului, prin intermediul placentei.

Înotul oferă o mulţime de beneficii în cazul creşterii în greutate de-a lungul sarcinii, umflării picioarelor, presiunii, slăbirii articulaţiilor precum şi căldurii intense a verii, spun specialiştii. Dacă alergarea (sau chiar mersul pe jos) devin incomode, înotul este alternativa perfectă. Aerobicul în apă este favoritul multor femei însărcinate, deoarece piscina este singurul loc în care se simt fără greutate, iar apa se simte grozav pe piele,  mai ales în zilele toride.

Fructe şi legume proaspete din abundenţă

Majoritatea dintre noi ştim deja cât de importanţi sunt nutrienţii din aceste alimente pentru o mamă şi un copil sănătoşi. Pline de vitamine şi nutrienţi importanţi, cum ar fi carbohidraţii cu energie şi fibrele, fructele şi legumele sunt elemente importante pentru un copil sănătos.

De-a lungul sezonului cald se recomandă femeilor gravide să mănânce alimente mai reci (şi mai sănătoase), cum ar fi fructele şi legumele crude, precum şi salatele cu somon, carne de vită slabă sau pui.

Soarele este cea mai bună sursă pentru vitamina D

Deşi este important să nu stai prea mult la soare şi să porţi în mod constant protecţie solară minerală, este la fel de important să petreci câteva minute pe zi în razele soarelui, expunându-ţi pielea către mai multă lumină naturală, ceea ce o face să producă o cantitate mult mai mare de vitamina D.

Deficitul de vitamina D este cu adevărat frecvent în timpul sarcinii şi a fost legat de un risc mai mare de diabet în sarcină, preeclampsie şi vaginoză bacteriană, avertizează specialiştii.

Desigur, există unele surse de hrană care te pot ajuta cu vitaminele necesare, cum ar fi laptele îmbogăţit şi peştele gras, dar suplimentarea cu vitamina D este de asemenea încurajată (multe vitamine prenatale nu furnizează suficienţi nutrienţi). Şi este foarte dificil să obţii suficient doar prin mâncare.

Hainele!

Hainele de maternitate din ultima vreme au devenit din ce în ce mai frumoase. Dacă până acum opţiunile erau limitate, mai nou se pare că există femei care cumpără de la secţia de gravide doar pentru ca hainele sunt în trend, fashion!

Bineînţeles că majoritatea hăinuţelor de gravide se concentrează asupra rochiţelor, aşa că ce alt sezon ar putea fi mai potrivit pentru ele dacă nu sezonul cald? În plus, este extrem de uşor să te îmbraci şi să te dezbraci de ele, spre deosebire de hainele groase, de iarnă, care îţi dau bătăi de cap.

Hidratarea

Pe lângă faptul că în sarcină este crucial să ne menţinem hidratate, astfel încât şi bebe să fie bine, vara, tendinţa noastră de a consuma lichide este în mod automat mai sporită.

Se pare că acceastă situaţie are de câştigat din ambele variante – bem apă pentru că trebuie să ne menţinem hidratate, în calitate de mămici în devenire şi totodată facem acest lucru natural, fără să ne forţăm, fiind cald afară!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân