Cum scăpăm de retenţia de apă

Vara, putem combate mult mai uşor retenţia de apă din organism, asta dacă dacă respectăm câteva reguli alimentare şi bem 3 litri de apă.
  • Publicat:
Cum scăpăm de retenţia de apă

Vara, putem combate mult mai uşor retenţia de apă din organism, asta dacă dacă respectăm câteva reguli alimentare şi bem 3 litri de apă.

În sezonul cald avem la dispoziţie legume şi fructe din belşug, iar asta poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru.

“Pe durata acestei luni (dar nu numai) vă recomand să consumaţi în fiecare zi 2.5-3 litri de apă, în care să adăugaţi felii de lămâie, câteva crenguţe de rozmarin proaspăt şi câteva felii de castravete fără coajă. O să observaţi că organismul vostru elimină retenţia de apă şi că pielea capătă un aspect sănătos şi un tonus ridicat”, notează  nutriţionistul şi antrenoarea de fitness Cori Grămescu pe pagina sa de socializare.

Dimineaţa putem alege o băutură bogată în fibre şi proteine. “Optăm pentru un pahar cu iaurt de băut fermentat natural în care amestecăm fibre pentru tranzit digestiv (psillium, tărâţe, seminţe de in) şi o linguriţă de miere de albine. Apoi, la 15 minute după ce am băut acest mix de fibre, micul dejun constă în zilele pare (marţi, joi, sâmbătă) din ou fiert, ardei kapia şi castravete sau roşii, iar în zilele impare (luni, miercuri, vineri, duminică) dintr-o porţie de fructe dulci de sezon (nectarine, piersici, struguri), cât putem pune într-un castronel”, precizează Cori Grămescu.

La prânz optăm pentru legume cu peşte – morcov, dovlecel, conopidă, salate de toate felurile şi o porţie slabă de peşte la grătar sau la cuptor. “Câtă vreme legumele se regăsesc în cantităţi mari, nu riscăm să ni se facă foame. E important să preparăm legumele “al dente”, adică să rămână crocante şi savuroase, fără să le fierbem prea tare.

La cină alegem salate variate cu proteine slabe sau vegetale – salatele asortate cu năut, tofu sau ton ne vor scoate din încurcătură, câtă vreme ne asigurăm că avem cel puţin cinci  legume diferite în salata noastră”, adaugă antrenoarea de fitness Cori Grămescu.

Dacă între mese simţim nevoia să mâncăm câte ceva, avem de ales între iaurt de băut, pepene galben sau fructe de pădure.

Surs: Gândul

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce sughiţăm?
De ce sughiţăm?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân