Cum să obții imunitate în mod natural

Mediul înconjurător, mai mult decât factorii genetici, joacă un rol predominant pentru o imunitate, se arată într-un studiu.
  • Publicat:
Cum să obții imunitate în mod natural
Cum să obții imunitate în mod natural

Dacă te numeri printre persoanele care răcesc sau se îmbolnăvesc foarte ușor, află că cercetările de la Universitatea Stanford arată că mediul înconjurător, mai mult decât factorii genetici, joacă un rol predominant în determinarea funcționării sistemului imunitar. Cercetătorii au privit atent mostre de sânge a peste 100 de seturi de gemeni identici pentru a urmări peste 200 de componente ale sistemului imunitar și activităților, iar astfel au descoperit că trei sferturi din diferențele dintre perechi nu aveau legătură cu moștenirile genetice. Asta înseamnă că sistemul imunitar depinde foarte mult de noi.

Cum să obții imunitate în mod natural

Redu nivelul de stres

Stresul este asociat inflamațiilor din organism, care este un răspuns ajutător sistemului imunitar, dar poate avea un efect negativ asupra sănătății. O doză zilnică de mindfulness poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, iar în acest sens îți pot veni în ajutor aplicațiile pentru meditații sau activități precum cititul unei cărți sau timpul petrecut cu prietenii.

Râzi mai mult pentru a avea imunitate crescută

Persoanele care râd mai mult, cel puțin atunci când se uită la filmulețe amuzante, au șanse între 50% și 100% să crească nivelul activității celulare, menite să ucidă virusurile, arată un studiu. Așadar, ia-ți un bilet la un show de comedie, mergi la un film sau ieși cu cel mai amuzant prieten din grup, iar organismul îți va mulțumi pentru asta.

Meditează

Meditația poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, arată un studiu publicat în jurnalul Psychosomativ Medicine. În acest experiment, participanții care meditau timp de opt săptămâni arătau un răspuns crescut al sistemului imunitar la vaccinul antigripal.

Consumă alimente bogate în micronutrienți

S-a demonstrat că deficitul de micronutrienți poate fi un factor dăunător sistemului imunitar. Deficitul de zinc, seleniu, fier, cupru, acid folic și vitaminele A, B6, C și E ar putea afecta imunitatea. Multe dintre aceste vitamine și minerale se pot regăsi în alimentele pe care obișnuim să le consumăm precum legume și cereale integrale, dar nu și în alimentele procesate.

Învață să respiri corect

Un umidificator te-ar putea ajuta să respiri corect. Sistemul respirator nu ae nevoie de substanțele străine pe care le inhalăm. Sub 40% din procentul umidității, virusurile și bacteriile se acumulează în plămâni.

Masajul, bun pentru imunitate

Un masaj de 45 de minute poate sprijini celulele albe în lupta cu patogenii și reduce proteinele inflamatorii, care se află în strânsă legătură cu bolile autoimune, se arată într-un studiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cum poţi să îndepărtezi tatuajele
Cum poţi să îndepărtezi tatuajele
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân