Cum să menții o rutină sănătoasă în preajma sărbătorilor de iarnă

  • Publicat:
Cum să menții o rutină sănătoasă în preajma sărbătorilor de iarnă
Sursa foto: shutterstock

Nu știi cum să te bucuri de magia sărbătorilor, făcând în același timp alegeri conștiente fără să îți compromiti sănătatea? Iată câteva modalități!

Planifică-ți mesele cu atenție

Planificarea este cheia unei nutriții sănătoase în timpul sărbătorilor de iarnă. Sfat! Începe-ți ziua cu un mic dejun echilibrat și asigură-te că mesele tale conțin combinații sănătoase de proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase.

La mesele în familie, încearcă să ai control asupra porțiilor și să alegi și opțiuni sănătoase, precum legumele sau carnea slabă.

Citește și: Sărbători „ușoare” pentru siluetă! Sfaturi de la nutriționist pentru evitarea îngrășării și problemelor digestive

Hidratarea este obligatorie

Asigură-te că bei cât mai multă apă în fiecare zi. Îndeosebi după mesele copioase, va sprijini digestia. De asemenea, limitează consumul de sucuri sau băuturi carbogazoase și alcool. Optează în schimb pentru apă, ceaiuri neîndulcite sau apă cu infuzii de fructe. Organismul și pielea ta îți vor mulțumi!

Citește și: Băuturi care îmbunătățesc digestia după mesele copioase de sărbători

Rămâi activă

Cu toate că de sărbători nu îți arde de mișcare, încearcă să îți faci timp și pentru activități fizice. De orice natură ar fi ele. Că e vorba de dans, de urcat scări sau de puțin jogging dimineața, este esențial să rămâi activă.

De asemenea, încearcă să îi încurajezi și pe cei dragi să o facă. Poți organiza chiar jocuri în aer liber alături de aceștia sau sesiuni scurte de exerciții.

Alege opțiuni alimentare sănătoase

Atunci când pregătești bucatele de sărbători, explorează și opțiuni mai sănătoase ale rețetelor tradiționale. Înlocuiește ingredientele nesănătoase cu alternative nutritive și mai slab calorice. De asemenea, gătește la abur. Astfel, vei putea savura gustările festive fără să îți compromiți prea mult dieta.

Nu uita nici de stres

Sărbătorile pot aduce cu sine și stres! Stres legat de pregătiri, de cadouri, de întâlniri sociale, de mese în familie, etc. Acordă-ți timp și respiră, fă meditație, plimbă-te în natură! De asemenea, asigură-te că te odihnești optim astfel încât să îți menții nivelul de energie pentru a face față provocărilor de zi cu zi în această perioadă.

Citește și: 4 motive pentru care ești stresat de sărbători și ce poți face în privința lor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân