Cum să îți protejezi sănătatea iarna aceasta

  • Publicat:
Cum să îți protejezi sănătatea iarna aceasta

Majoritatea oamenilor se așteaptă să se îmbolnăvească mai des sau cel puțin să contracteze vreo viroză în timpul iernii, dar asta nu înseamnă că nu poți face nimic pentru a rămâne sănătos. Dacă vei avea ca obiectiv menținerea sănătății în timpul iernii, te vei asigura că nu vei ajunge să te simți epuizat și fără energie și îți vei păstra obiceiurile bune, pregătit pentru vremea mai prietenoasă. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă de sănătatea ta în această iarnă.

Ia un supliment de vitamina D

În timpul iernii avem mai puțin soare, ceea ce înseamnă că adesea avem nevoie de un supliment de vitamina D pentru a ne asigura că rămânem sănătoși. Ieșirea în aer liber pentru o perioadă scurtă în fiecare zi este totuși importantă, dar un supliment de vitamina D poate contribui mai eficient la menținerea nivelului necesar unei sănătăți optime.

Ai grijă de sănătatea ta mintală

Cu nopțile mai lungi și vremea mai rece, unele persoane constată că starea lor mintală și dispoziția de zi cu zi sunt afectate. Acest lucru poate fi asociat cu tulburarea afectivă sezonieră (SAD). Este vorba despre o formă reală de depresie care lovește oamenii puternic în timpul iernii. Vara, poți simți că norii se risipesc. Și chiar dacă te afli printre cei care suferă de SAD, totuși este important să ai grijă de sănătatea ta mintală.

Mănâncă echilibrat pe tot parcursul zilei

Avem tendința de a mânca mai mult pentru a ne simți mai confortabil în timpul iernii și nu este nimic în neregulă cu asta. Corpurile se schimbă și nu ar trebui să fim criticați pentru că luăm puțin în greutate în această perioadă. Cu toate acestea, pentru a rămâne la o greutate sănătoasă, asigură-te că mănânci mese echilibrate. Dacă simți nevoia să ronțăi prea mult, s-ar putea să fie un semn că nu mănânci suficient la mese și trebuie să ajustezi cantitățile de alimente.

Rămâi activ

Încearcă să nu duci un stil de viață prea sedentar în timpul iernii. Vezi dacă există modalități prin care poți rămâne activ, fie prin plimbări, fie chiar și prin exerciții pe care să le faci în confortul casei tale. Ședințele scurte de antrenament contează, așa că găsește ceva care îți place și încearcă să te ții de sport. Dacă ai dificultăți în acest sens, încearcă să faci exercițiile dimineața, pentru că, pe măsură ce trece timpul, avem tendința să ne găsim scuze pentru a nu face mișcare. 

Păstrează legătura cu cei dragi

Iarna poate părea sumbră și, în unele cazuri, îi poate face pe oameni să se simtă singuri. Menține legătura cu cei dragi, familie și prieteni, și te vei simți mai bine. Niciodată nu știi prin ce trec ei, așa că asigură-te că verifici cum se simt cu adevărat și întreabă-i cum stau lucrurile cu ei.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân