3 lucruri indispensabile pentru sănătatea ta mintală

Sănătatea mintală este la fel de importantă ca cea fizică, de aceea este vital să ai grijă de ea. Îți spunem trei dintre lucrurile pe care trebuie să le faci, pentru rezultate excelente.
  • Publicat:
3 lucruri indispensabile pentru sănătatea ta mintală

Te simți stresat? Anxios? Deprimat? Nu ești singur. Conform Institutului Național de Sănătate Publică, unul din cinci adulți din Statele Unite are o tulburare mintală. Îngrijirea sănătății tale mintale este la fel de importantă precum îngrijirea sănătății tale fizice. Mulți ar susține că este chiar mai importantă. Dacă nu te simți în cea mai bună formă psihică, poate fi dificil să funcționezi corespunzător în viața de zi cu zi. De aceea am făcut o listă cu trei lucruri pe care trebuie să le faci ca să ai grijă de sănătatea ta mintală.

Fă-ți timp pentru prieteni și familie

Petrecerea timpului cu cei dragi este crucială pentru sănătatea ta mintală. Când te simți deprimat și fără direcție, ei vor fi acolo să te susțină. De asemenea, te pot ajuta să îți distragi atenția de la problemele tale și să te facă să vezi și partea frumoasă a vieți. Este esențial să ai oameni pe care te poți baza în viața ta.

Dacă nu ai mulți prieteni sau membri de familie, există alte modalități de a găsi sprijin. Există multe grupuri de suport disponibile pentru diverse afecțiuni din sănătate mintală. De asemenea, poți apela și la o linie telefonică dedicată, precum TEL VERDE antidepresie, accesibil gratuit din toate rețelele telefonice de pe teritoriul României.

Găsește-ți un hobby

Găsirea unui hobby care îți place poate face minuni pentru sănătatea ta mintală. Atunci când ai un hobby, ai ceva la care să te concentrezi în afara vieții tale de zi cu zi. Poate fi orice, de la pictură la drumeții sau să cântați la un instrument.

A avea un hobby poate ajuta la îmbunătățirea stării tale de spirit și te poate face să te simți mai optimist. De asemenea, te poate ajuta să întâlnești oameni noi și să îți faci prieteni. Dacă ai dificultăți în a găsi un hobby potrivit pentru tine, sunt disponibile numeroase resurse online. Unele dintre cele mai bune hobby-uri pentru sănătatea ta mintală includ grădinăritul, cititul și gătitul. Ar trebui, de asemenea, să te ții departe de relațiile toxice.

Ar trebui să faci ceea ce te face fericit. Dacă ceva nu te face fericit, nu te teme să schimbi. Sănătatea ta mintală este esențială și meriți să fii fericit. Nu vrei să fii într-o relație care te face nefericit, deci ar trebui să petreci timp cu oamenii care te fac fericit și te fac să te simți bine în pielea ta.

Fă psihoterapie

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta mintală este să vizitezi în mod regulat un terapeut. Chiar dacă nu ai probleme care să necesite psihoterapie, aceasta este o formă foarte eficientă de igienă mintală. Iar dacă traversezi o perioadă dificilă, este cu atât mai important să vorbești cu cineva care înțelege prin ce treci. Atunci când te apelezi serviciile unui psihiatru, vei primi ajutor pentru afecțiuni precum anxietatea și depresia. Un terapeut te poate ajuta să depășești problemele și să găsești modalități de a face față stresului și anxietății.

Atunci când alegi un psihoterapeut, este esențial să găsești pe cineva cu care te simți confortabil să vorbești. S-ar putea să ai nevoie de câteva încercări pentru a găsi terapeutul potrivit pentru tine, dar odată ce o faci, va merita. Asigură-te că te deschizi terapeutului tău și să fii sincer în legătură cu modul în care te simți.

Foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân