3 motive pentru care pescuitul este bun pentru sănătatea ta fizică și mintală

  • Publicat:
3 motive pentru care pescuitul este bun pentru sănătatea ta fizică și mintală

Știai că pescuitul este excelent pentru sănătatea ta mintală și fizică? Îți spunem trei motive pentru care ar trebui să iei în serios ideea de a te apuca de un hobby nou: pescuitul, care nu este doar plăcut, ci și benefic pentru tine.

Iată trei motive pentru care pescuitul este mereu o idee bună:

Reduce stresul și anxietatea

Pescuitul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății tale mintale prin reducerea stresului și anxietății. Actul de a pescui în sine are un efect calmant și te poate ajuta să-ți eliberezi mintea. Petrecerea de timp în natură s-a dovedit, de asemenea, că are efecte pozitive asupra sănătății mintale. Studiile au arătat că petrecerea timpului în natură poate contribui la reducerea stresului, anxietății și a depresiei. Pescuitul te poate ajuta, de asemenea, să te conectezi cu alții, ceea ce poate reduce nivelurile de stres și anxietate socială. De exemplu, dacă mergi la pescuit cu prietenii sau familia, vei avea cel mai probabil interacțiuni pozitive care pot contribui la reducerea stresului.

Ține minte că pentru a beneficia de efectele pescuitului, trebuie să ai echipamentul potrivit. Acest lucru înseamnă că trebuie să te asiguri că înțelegi cum să folosești echipamentul de pescuit înainte de a pleca. Astfel, te poți concentra pe bucuria experienței de pescuit și pe valorificarea beneficiilor sale. Prin urmare, ia-ți timpul necesar să te familiarizezi cu echipamentul de pescuit înainte de a pleca într-o excursie de pescuit.

Îmbunătățește sănătatea inimii 

Pescuitul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății tale fizice, spun mai multe studii. Unul dintre acestea a scos la iveală faptul că pescuitul este asociat cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor de inimă. Pescuitul te poate ajuta, de asemenea, să faci mai multă mișcare, ceea ce este excelent pentru sănătatea ta în general. Când mergi la pescuit, ai tendința să te plimbi mult și să folosești partea superioară a corpului pentru a arunca firul de pescuit. Acest lucru te poate ajuta să faci un exercițiu de intensitate moderată, ceea ce este excelent pentru sănătatea inimii tale.

Ține minte doar să alegi locația potrivită de pescuit. Dacă nu ești obișnuit cu pescuitul, este indicat să începi într-un loc nu foarte solicitant. Astfel, poți evita orice accidente potențiale sau suprasolicitări. Ai în vedere că poți cere întotdeauna ajutorul localnicilor sau al unui pescar experimentat dacă ai nevoie. De exemplu, dacă apa pare prea agitată, este bine să întrebi pe cineva înainte de a te aventura. Acest lucru te va ajuta să te menții în siguranță în timpul pescuitului.

Îmbunătățește funcția cognitivă

Pescuitul poate ajuta și la îmbunătățirea funcției cognitive. Un studiu a constatat că pescuitul a fost asociat cu o sănătate mintală mai bună la adulții în vârstă. Pescuitul poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei și a concentrării. Acest lucru se datorează probabil faptului că pescuitul necesită folosirea unei varietăți de abilități precum rezolvarea de probleme și coordonarea. Ca și în orice alt domeniu, cu cât pescuiești mai mult, cu atât vei deveni mai bun. În plus, petrecerea timpului în aer liber a fost asociată cu o sănătate mintală și fizică îmbunătățită. Acest lucru înseamnă că, prin pescuit, nu numai că îți îmbunătățești funcția cognitivă, ci și beneficiezi de aer proaspăt și exercițiu fizic. Când poți combina toate aceste beneficii, nu este de mirare că pescuitul este benefic pentru sănătatea ta mintală și fizică.

Pescuitul este o modalitate excelentă de a reduce stresul, de a face exerciții fizice și de a petrece timp în aer liber. Deci, dacă îți dorești o modalitate de a-ți îmbunătăți sănătatea mintală și fizică, ia în considerare să încerci pescuitul. 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân