4 lucruri pe care le poți face iarna aceasta pentru o sănătate de fier

  • Publicat:
4 lucruri pe care le poți face iarna aceasta pentru o sănătate de fier

Iarna este anotimpul ideal pentru lenevit în fața șemineului, ciocolată caldă și petrecut timpul în interior împreună cu cei dragi. Pentru mulți oameni, este și momentul pentru răceli, gripă și alte boli. Cu toate acestea, nu trebuie să lași sezonul rece să te afecteze! Există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a rămâne sănătos și fericit în această iarnă. Iată patru dintre ele, pentru o sănătate de fier:

Fă-ți vaccinul antigripal 

Acesta este probabil cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a te proteja de îmbolnăviri în timpul lunilor de iarnă. Vaccinul antigripal nu te va proteja de fiecare tulpină de gripă, dar te va ajuta să îți reduci riscul de a te îmbolnăvi. Anul acesta vaccinul antigripal este gratuit, așa că asigură-te că profiți de acest lucru! Dacă nu ești fan al acelor, există și alte opțiuni disponibile, precum spray-ul nazal. Cu toate acestea, injecția rămâne cea mai eficientă modalitate de a te proteja împotriva gripei. Indiferent de părerea ta despre vaccinuri, să îți faci vaccinul antigripal este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta în această iarnă.

Mănâncă multe fructe și legume 

Fructele și legumele sunt pline de vitamine și minerale care te vor ajuta să-ți menții sistemul imunitar puternic. Consumul unei varietăți de fructe și legume este cea mai bună modalitate de a obține toți nutrienții de care ai nevoie. În lunile de iarnă, poate fi mai greu să găsești produse proaspete. Cu toate acestea, există suficiente opțiuni congelate disponibile care sunt la fel de sănătoase. Fructele și legumele congelate sunt o modalitate excelentă de a adăuga mai mulți nutrienți în dietă în timpul iernii. Mâncatul în cantități suficiente de fructe și legume este una dintre cele mai bune modalități de a rămâne sănătos în timpul sezonului rece.

Dormi suficient 

Somnul este important pentru sănătatea generală, dar este mai ales important în timpul lunilor de iarnă. Când ești obosit, sistemul tău imunitar nu poate funcționa la fel de eficient. Acest lucru te face mai predispus la îmbolnăvire. Încearcă să dormi cel puțin șapte ore în fiecare noapte. Dacă nu poți dormi șapte ore, încearcă să iei o pauză în timpul zilei. Chiar și o siestă scurtă de 20 de minute te poate ajuta să-ți îmbunătățești energia și starea de spirit. Odihna suficientă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta în această iarnă.

Hidratează-te

Apa este importantă pentru sănătatea generală, dar este mai ales importantă în timpul lunilor de iarnă. Când ești deshidratat, sistemul tău imunitar nu poate funcționa la fel de eficient. Acest lucru te face mai predispus la îmbolnăvire. Încearcă să bei opt pahare de apă în fiecare zi. Dacă observi că nu bei destulă apă, încearcă și ceaiuri neîndulcite. Bea apă pe tot parcursul zilei pentru a te menține hidratat și sănătos toată iarna. 

Acestea sunt doar câteva sfaturi care te vor ajuta să te menții sănătos în această perioadă de iarnă. Asigură-te să urmezi aceste sfaturi și te vei simți minunat într-un timp scurt.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân